Două dosare penale pentru uciderea unor animale în Alba. Cum pot fi contactaţi poliţiştii de la noua structură

Două dosare penale pentru uciderea unor animale în Alba. Cum pot fi contactaţi poliţiştii de la noua structură

Foto: IPJ Alba

Începând cu luna martie 2021, în subordinea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost înfiinţată o nouă structură care are ca şi principală atribuţie prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională care vizează animalele precum şi luarea de măsuri, imediate, pentru protejarea acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biroul pentru Protecţia Animalelor este încadrat, în prezent, cu şase poliţişti, din care unul este medic veterinar. La conducerea acestuia a fost împuternicit comisar şef de poliţie Adam Sorin.
 
Biroul funcţionează în localitatea Ciugud, pe strada Simion Bran, nr. 44, în acelaşi imobil cu Postul de Poliţie Ciugud şi are competenţă pe raza întregului judeţ. Poliţiştii pot fi contactaţi la numărul de telefon 0747.297.309 sau prin email la adresa politiaanimalelor@ab.politiaromana.ro. Urgenţele pot fi semnalate, la orice oră, la numărul dedicat acestora, 112.
 
Până în prezent, poliţiştii structurii au înregistrat două dosare penale privind posibile fapte de uciderea animalelor, şase petiţii prin care cetăţenii au solicitat sprijinul poliţiştilor şi au plasat, în adăposturi, patru câini aflaţi în situaţii de pericol.
 
Reamintim că, prin intermediul O.U.G. 175 din 2020 pentru completarea unor acte normative cu incidenţă în protecţia animalelor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, au fost instituite noi instrumente legislative, care asigură posibilitatea instituirii de urgenţă a unui mecanism de protejare a animalelor aflate într-o situaţie de pericol.
 
Prin acest act normativ, a fost reglementat ordinul de plasare a animalului în adăpost, acesta constituind un instrument administrativ conferit poliţistului, în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva animalelor.
 
Conform noilor prevederi legale, poliţiştii din cadrul Poliţiei Române care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situaţie de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările