VIDEO UPDATE Consilier local PDL din Aiud, medic de familie, arestat preventiv pentru trafic de minori şi proxenetism

VIDEO UPDATE Consilier local PDL din Aiud, medic de familie, arestat preventiv pentru trafic de minori şi proxenetism

Consilierul local Molnar Geza a fost arestat preventiv

Consilierul local PDL Molnar Geza din oraşul Aiud, judeţul Alba, a fost arestat preventiv miercuri la Tribunalul Alba pentru acuzaţia de trafic de minori şi proxenetism. Bărbatul, care este de profesie medic de familie, este acuzat că a înlesnit practicarea prostituţiei pentru trei femei, dintre care una minoră.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Consilierul local Molnar Geza a fost exclus, joi, 13 martie, din PDL. Reprezentanţii organizaţiei din Aiud au demarat procedurile pentru ca locului acestuia în Consiliul local să fie luat de Gabriela Gîlea (42 de ani), profesoară de Limba şi Literatura Română.

Potrivit DIICOT în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, inculpatul de profesie medic, şi care deţinea o funcţie în cadrul unei autorităţi locale, a înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe persoane, inclusiv o persoană minoră, efectuând  operaţiuni de intermediere a practicării prostituţiei, prin identificarea şi furnizarea de clienţi, precum şi prin organizarea unor astfel de întâlniri cu persoane din anturajul său, tot pentru întreţinerea de relaţii sexuale.

Activitatea infracţională a inculpatului Molnar Geza a fost sprijinită şi de suspecta B.L.F, de asemenea, cercetată în cauză. Tribunalul Alba a dispus măsura de arestare preventivă pentru 29 de zile, faţă de consilierul local. Decizia magistraţilor nu este definitivă, aceasta poate fi contestată. Procurorul-şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan a declarat că inculpatul riscă pentru aceste fapte o pedeapsă între 5-12 ani de închisoare. Potrivit acestuia s-a început investigarea din toamna anului trecut, dar racolarea minorei s-a produs la sfârşitul verii lui 2013. Inculpatul a recunoscut parţial faptul că a intermediat să se întreţină relaţii sexuale pentru anumite persoane cu victimele.

Marţi, DIICOT împreună cu BCCO Alba Iulia au efectuat percheziţii la „o persoană într-o cauză privind trafic de persoane şi trafic de minori şi proxenetism, într-o cauză în care sunt doi suspecţi, faţă de unul (Molnar Geza – n.r) s-a pus în mişcare acţiunea penală în calitate de inculpat şi a fost reţinut. Este vorba despre o persoană din municipiul Aiud, o persoană de 68 de ani care a racolat un număr de trei persoane de sex feminin, o minoră de 15 ani şi celelalte două majore, pe care prin înşelăciune în sensul că le-a atras promiţându-le că le va ajuta în diferite ipostaze şi cu anumite persoane şi în funcţie de calitatea sa să aibă anumite beneficii şi materiale şi de promovare, din punct de vedere personal”, a declarat procurorul-şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan. Potrivit acestuia tinerele erau au întreţinut realaţii sexuale cu mai multe persoane de sex masculin, fiind identificaţi un număr de 7 clienţi. Aceştia au fost audiaţi în calitate de martori.
 
Mureşan a spus că „inculpatul nu beneficia neapărat de avantaje materiale directă, adică nu sumele pe care le obţinea de la cele trei persoane de sex feminin, pentru care intermedia practicarea prostituţiei, ci erau şi de altă natură de genul influenţă, câştigarea prieteniei şi alte lucruri cu privire la clienţi”. Procurorul-şef al DIICOT Alba Iulia a mai spus că persoanele care au întreţinut relaţii sexuale cu victimele „erau oameni din anturajul inculpatului, oameni de afaceri, oameni din diferite medii cu atribuţii”. Pe minora de 15 ani, Molnar Geza a convins-o să se prostitueze promiţându-i că o va ajuta să se realizeze şi că prietenele ei nu au posbilitatea să ia legătura cu persoane influente ca şi el. ”I-a spus că o va ajuta să ajungă tot mai sus, că nu i se va întâmpla nimic dacă o ţine pe lângă el pentru că are o anumită poziţie, poziţia respectivă îi va permite să îi asigure şi ei şi celorlalte două un anumit statut”, a mai precizat Mureşan.
 
Întâlnirile între victime şi clienţi se desfăşurau pe raza judeţului Alba, respectiv la diferite pensiuni din municipiul Aiud, Teiuş, Alba Iulia, Sebeş sau „în spaţiile din împrejurul localităţii, în maşini”. Mureşan a precizat că în acest caz persoanele care întreţineau relaţii sexuale cu cele trei victime nu erau numai din judeţul Alba, fiind indentificaţi clienţi şi din alte oraşe din ţară.
 
)

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările