Carantină prelungită cu şapte zile în satul din Alba infectat după o înmormântare

Carantină prelungită cu şapte zile în satul din Alba infectat după o înmormântare

Satul carantinat face parte din comuna Şona

Autorităţile din Alba au decis marţi seara prelungirea carantinei zonale cu şapte zile în localitatea Biia, unde focarul a pornit de la înmormântare. De asemenea, au fost prelungite măsurile în comuna cu un singur locuitor infectat.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Propunem prelungirea măsurii de carantinare zonală pe o perioadă de 7 zile a localităţii Biia, comuna Şona, judeţul Alba, începând cu data de 24.03.2021 ora 06,00, sens în care se va solicita Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea ordinului comandantului acţiunii", se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba.
 
Rata de incidenţă în comuna Şona este de 8,91 la 1.000 de locuitori, în unitatea administrativ-teritorială în ultimele 14 zile fiind înregistrate 39 de cazuri de îmbolnăvire, din care 36 în satul Biia.
 
Satul a intrat în carantină în 10 martie, după ce în localitate au fost depistate câteva zeci de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, având ca posibilă sursă de apariţie a focarului participarea unui număr însemnat de oameni la o slujbă de înmormântare. Rata de infectare în comuna Şona, care are mai multe sate în componenţă, era la vremea respectivă de 10,30 la 1.000 de locuitori.
 
Este strict interzisă intrarea/ ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile judeţene, comunale şi forestiere. Totodată, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.
 
Se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, cu participarea a maximum opt persoane în interior iar în exterior, cu participarea a maximum 20 de persoane. Este permisă oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezenţa a cel mult 10 persoane în interiorul clădirii iar în exterior, cu participarea a maximum 20 de persoane.
  
În judeţul Alba, în ultimele două săptămâni au fost testate pozitiv 1.283 de persoane. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările