Bărbatul arestat pentru ameninţare teroristă avea acasă un submarin în miniatură. Procurorii DIICOT au cerut o expertiză psihiatrică

Bărbatul arestat pentru ameninţare teroristă avea acasă un submarin în miniatură. Procurorii DIICOT au cerut o expertiză psihiatrică

Ovidiu Anghelidi a vrut să fie lăsat în arest la domiciliu

Bărbatul din Alba care a transmis la 1 martie un mesaj video prin care a anunţat că va lovi cu o rachetă Şcoala americană şi un hotel din Capitală a fost acuzat oficial de terorism de către DIICOT. Procurorii au găsit în locuinţa acestuia chiar şi un submarin în miniaură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul a fost ridicat de la domiciliul propriu din satul Căpâlna de Jos, judeţul Alba, în data de 10 aprilie, după o percheziţie de peste 20 de ore. Procurorii DIICOT au descoperit cantităţi importante de substanţe explozive.
 
”În urma efectuării percheziţiei domiciliare din data 10.04.2019, la locuinţa inculpatului A. O.-N, situată pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, au fost identificate materiale specifice, substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate. S-a reţinut faptul că inculpatul a transmis mesajele de ameninţare în numele Organizaţiei «Vlad Ţepeş», iar la percheziţia domiciliară au fost identificate înscrisuri olografe privind solicitarea unei sume de 30.000 euro (echivalent bitcoin) în numele aceleiaşi organizaţii, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT.
 
Acesta a fost reţinut şi arestat pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare de tip terorist şi deţinerea de obiecte şi substanţe care pot fi utilizate la confecţionearea unei bombe. În şedinţa de judecată de la prelungirea măsurii arestării preventive, DIICOT a anunţat faptul că bărbatul de 46 de ani a fost inculpat, oficial, pentru terorism. Ovidiu Anghelidi a cerut şi joi, 9 mai 2019, în faţa judecătorilor de la ÎCCJ, să fie plasat în arest la domiciliu. Instanţa supremă a judecat contestaţia acestuia la decizia privind prelungirea mandatului de arest preventiv. Judecătorii au respins solicitarea bărbatului şi au confirmat mandatul emis de instanţa de fond.
 
În locuinţa sa, anchetatorii au descoperit un arsenal de substanţe explozive, bile de rulmenţi şi fitile artizanale care asamblate în dispozitive improvizate devin periculoase. Anchetatorii ar fi descoperit la percheziţie chiar şi un submarin în miniatură. Procurorii susţin că bărbatul ar fi deţinut toate dotările şi cunoştinţele necesare pentru a duce la îndeplinire ameninţările de timp terorist. Substanşele au fost achiziţionate din România, chiar dacă acestea sunt pe lista celor interzise la deţinere. Anghelidi a declarat că materialele găsite la el sunt pentru protecţia lui personală.
 
În timpul anchetei, Parchetul a solicitat efectuarea unei expertize psihiatrice a bărbatului, fiind internat, până la încheierea procedurii, la Spitalul penitenciar Jilava, în secţia de psihiatrie. La percheziţie a mai fost descoperit şi un material video în care Anghelidi Ovidiu Nicolae se filmase la fel ca teroriştii ISIS. ”Înarmat” cu un cuţit şi o mitralieră de jucărie acesta ameninţa că ”pedeapsa noastră va ajunge pe ticăloşi oriunde ar fi ei”. 
 

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: