Alba: Pietoni şi şoferi amendaţi la Sebeş

Serviciul Rutier Alba, Poliţia Municipiului Sebeş, împreună cu Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară în perioada 23 – 29 august 2010, campania “Săptămâna siguranţei pietonilor din municipiul Sebeş”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activitatea are ca scop reducerea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, fiind identificate două cauze generatoare de accidente rutiere pe raza acestui municipiu: traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor de către conducătorii auto aflaţi în trafic.

În primele trei zile au fost aplicate 98 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.340 lei, dintre care 33 pietonilor, pentru nerespectarea prevederilor legale privind traversarea drumului public, iar şapte conducătorilor auto pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public.

Totodată au fost reţinute în vederea suspendării şapte premise de conducere, toate pentru neacordarea prioriţătii de trecere pietonilor de către conducătorii auto aflaţi în trafic.


citeste totul despre: