Şi-a atacat tatăl vitreg cu toporul. Obligat la tratament medical şi trimis în judecată pentru tentativa de omor

Şi-a atacat tatăl vitreg cu toporul. Obligat la tratament medical şi trimis în judecată pentru tentativa de omor

Bărbatul va fi judecat la Tribunalul Alba

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din Albac a fost trimis în judecată de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii au reţinut că, în noaptea de 01/02.01.2021, aflându-se la locuinţa comună din comuna Albac, sat Faţă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unor discuţii contradictorii, inculpatul (B. Petrişor) i-a aplicat lovituri cu pumnii şi cu un topor în cap tatălui său vitreg, cauzându-i acestuia leziuni traumatice la nivelul feţei.
 
Ca urmare a administrării unui probatoriu complex (mai multe expertize de specialitate), la data de 27 mai 2021, procurorul criminalist a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore. 
 
În aceeaşi zi, la propunerea formulată de parchet, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Ancheta a fost una complexă din cauza faptului că au fost făcute două experitze pentru a se stabili dacă bărbatul a avut discernământ, când şi-a lovit tatăl cu pumnii şi toporul.
 
Potrivit expertizei de la Alba bărbatul nu ar fi avut discernământ, dar în urma unei expertize secundare realizate la Cluj, medicii au concluzionat că B. Petrişor a avut discernământ când şi-a atacat tatăl vitreg. 
 
În 13 ianuarie 2021, Tribunalul Alba a dispus faţă de bărbat luarea măsurii de siguranţă provizorie a obligării la tratament medical şi l-a obligat să urmeze în mod regulat un tratament prescris de un medic de specialitate, până la însănătoşire ori obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Dosarul cu rechizitoriul a fost înregistrat la Tribunalul Alba miercuri, 16 iunie 2021. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările