Înşelăciune pe bursa de transport cu prejudiciu de peste 200.000 de lei. Doi bărbaţi condamnaţi, doi achitaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe firme au plătit peste 200.000 de lei fără a beneficia de serviciile de transport
Mai multe firme au plătit peste 200.000 de lei fără a beneficia de serviciile de transport

Judecătoria Alba Iulia a fnalizat prima etapă de judecată a unui dosar de înşelăciune în domeniul transportuilor cu un prejudiciu iniţial de peste 200.000 de lei.

Doi bărbaţi au fost condmanaţi la închisoare, iar în cazul altor doi s-a dispus încetarea procesului penal după ce au achitat prejudiciul produs părţilor civile. 

T. Sorin, D. Bogdan, C. Marius şi S. Marius sunt acuaţi de 26 de infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de înşelăciune în formă continuată şi o tentativă la înşelăciune. În dosar sunt 27 de părţi civile, reprezentând societăţi comerciale înşelate. Dosarul se judecă pe fond din martie 2017. 

”Din cercetări a rezultat că în perioada 2014 – 2015, reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Alba au contractat, prin intermediul Bursei de Transport, efectuarea de servicii în domeniul transporturilor de mărfuri, de la un număr de 18 operatori de transport, fără ca operaţiunile economice sa fie achitate, conform contractelor încheiate. Pentru a putea induce în eroare mai mulţi operatori de transport, reprezentanţii societăţii au înregistrat persoana juridică contractantă pe numele unei persoane fizice care avea capacitate de răspundere limitată, iar ulterior au utilizat două societăţi comerciale din Alba şi Cluj, cu un comportament de tip fantomă şi administrate prin interpuşi. Prejudiciul a fost stabilit la suma de 211.519 lei”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

C. Marius şi S. Marius au scăpat de acuzaţii după ce au încheiat acorduri de mediere şi au achitat prejudiciul provocat. T. Sorin, din Zlatna, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 3 ani pentru 13 fapte de înşelăciune. În cazul altor 15 acţiuni s-a dispus încetarea procesului penal ca urmare a împăcării.

D. Bogdan, cu domiciliul în Cluj-Napoca, a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare, tot cu suspednare sub supraveghere, pentru 17 acţiuni ale faptei de înţelăciune. Şi în cazul acestuia s-a constatat că în privinţa a 11 fapte a intervenit împăcarea prin încheierea acordurilor de mediere, după ce a achitat prejudiciul.

Cei doi ar mai trebui să achite un prejudiciu total de aproximatv 110.000 de lei pentru a se împăca şi cu reprezentanţii celorlalte firme înşelate. Prejudiciile sunt cuprinse între 3.000 de lei şi 12.600 de lei. Firma din Alba Iulia utilizată în mecanismul infracţional este în faliment. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia din 15 iulie 2021 a fost contestată de cei doi inculpaţi condamnaţi.

Vă mai recomandăm:

 

Filmul unui jaf ca-n filme. Cum au spart patru bărbaţi casa unui milionar în euro şi au plecat cu o sumă uriaşă

 

De ce a fost păstrat în structurile MAI un poliţist condamnat pentru că a falsificat semnătura unui martor

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite