Singurătatea, mai dăunătoare sănătăţii decât obezitatea

Singurătatea, mai
dăunătoare sănătăţii decât obezitatea

Singurătatea, mai dăunătoare sănătăţii decât obezitatea

În ciuda progreselor tehnologice care se presupune că au creat conexiuni între oameni, singurătatea pare să fi crescut şi să aibă efecte din ce în ce mai grave.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu recent a arătat că singurătatea poate fi mai periculoasă decât obezitatea. Dintotdeauna s-a ştiut că oamenii sunt „animale sociale“, dar se dovedeşte că interacţiunea este de fapt crucială pentru existenţa noastră. 

Statisticile spun că singurătatea poate duce la o creştere cu 50% a riscului de moarte timpurie, în comparaţie cu obezitatea, care creşte riscul cu 30%, scrie truththeory.com.

Au existat numeroase exemple cu privire la modul în care izolarea poate crea probleme în rândul indivizilor. În închisori tactica este folosită pentru a disciplina deţinuţii violenţi. 

În ciuda progreselor tehnologice care se presupune că au realizat conexiunea mai uşoară între oameni, singurătatea pare să fi crescut şi să aibă efecte din ce în ce mai grave.

Specialiştii sunt de părere că şcolile ar trebui să încurajeze activităţile de grup, astfel încât singurătatea să poată fi prevenită chiar de la începutul adolescenţei.

Sănătatea este o problemă serioasă şi, chiar dacă nu este întotdeauna vizibilă, poate ascunde efecte grave asupra sănătăţii mintale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările