O alternativă tot mai căutată pentru avantajele sale – instalarea de panouri radiante – devine astfel o soluţie ideală pentru orice locuinţă. În fapt, avantajele pe care le oferă sistemele de încălzire prin panouri radiante se fac simţite atât în sectorul rezidenţial, cât şi în cel instituţional, comercial, industrial sau de business.

 În momentul de faţă, panourile radiante reprezintă o soluţie revoluţionară în rândul sistemelor de încălzire, datorită multiplelor avantaje pe care le prezintă, comparativ cu alte sisteme existente pe piaţă. Fructificarea acestor avantaje a devenit o misiune îndeplinită pentru Ecojoy Romania, prin panourile radiante Sunjoy.

  Avantajele utilizării de panouri radiante pentru încălzire

O astfel de soluţie pentru încălzire este similară cu modul în care soarele încălzeşte în mod natural suprafaţa pământului. Un panou radiant nu suflă aer cald, ci radiază în spectrul infraroşu, încălzind în mod direct corpurile solide. Acest tip de încălzire este în egală măsură o formă sănătoasă, naturală, economică şi confortabilă ce poate să asigure o temperatură uniformă în orice punct al camerei. Randamentul ridicat (98%) şi consumul redus de energie (cu până la 50% mai mic faţă de oricare alt sistem de încălzire) recomandă din nou alegerea de panouri radiante.

 Spre deosebire de alte sisteme de încălzire, panourile radiante Sunjoy au o durată de utilizare considerabil mai mare. Este astfel necesară o singură investiţie într-un astfel de sistem de încălzire în timp de 25 de ani, comparativ cu înlocuiri ale altor sisteme de 2-3 ori în aceeaşi perioadă. Întreţinerea, consumabilele – per total mentenanţa – este aproape inexistentă la sistemele de panouri radiante pentru încălzire; cazul altor sisteme implică unele cheltuieli anuale ce pot ajunge la peste 250 lei. Factura lunară la încălzire poate fi redusă cu ajutorul panourilor radiante cu un procent situat între 20 şi 50%. Astfel de avantaje transformă panourile radiante în soluţii mai eficiente cu până la 60-70%, raportat la întreaga perioadă de funcţionare de peste 25 de ani.

 Panouri radiante – caracteristici tehnice

 Un panou radiant – chiar modelul Sunjoy oferit de ecojoy.ro – oferă căldură chiar din primele patru minute de funcţionare. Dimensiunile medii ale unui astfel de panou sunt de 120x60x2 cm, iar puterea deţinută este de 750 Waţi. La nivel estetic se încadrează perfect în orice ambient, având aspectul unui tablou alb.

Montajul este unul facil, întrucât greutatea panourilor este una redusă – 2-5 kg. Un panou radiant va trebui plasat într-un mod ideal pe tavan, pentru a avea aria de acoperire maximă. În cazul în care este montat pe unul dintre pereţi, căldura nu va fi radiată pe respectivul perete şi pe o parte din podea. Plasat central şi simetric pe tavan, cu laturile înguste orientate spre ferestre, panourile radiante oferă căldura necesară în orice incintă. Alimentate la curent electric monofazic de 230 V, pot fi controlate de un termostat care să ajute reglarea optimă a temperaturii ambientale.

Optimizate şi dimensionate corespunzător, panourile radiante reprezintă soluţia perfectă pentru încălzire, pentru orice locuinţă, şcoală, instituţie, solariu, muzeu, spital – lista poate continua la nesfârşit. Sunt consumatori mici de energie, oferă multiple avantaje şi cu siguranţă reprezintă o opţiune de avut în vedere pentru orice incintă care necesită un sistem de încălzire eficient.