Nimeni nu crede că această femeie are peste 50 de ani. Secretul ei: mâncarea tradiţională indiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anjula Devi este bucătar chef la un restaurant tradiţional indian din Marea Britanie şi, deşi are 51 de ani, femeia nu pare mai bătrână de 30. Ea spune că secretul frumuseţii şi tinereţii sale stă doar în meniurile sănătoase specifice bucătăriei indiene.

Anjula nu are deloc riduri, are dinţi perfecţi şi un păr des, care luceşte de sănătate. Femeia, care este bucătar chef, nu a avut o viaţă uşoară. Are doi copii, iar la începutul carierei sale a fost nevoită să aibă grijă şi de o soră bolnavă de autism, scrie Daily Mail.

Doamna Devi este pasionată de gătit de la vârsta de 10 ani, când a început să facă mâncare împreună cu tatăl ei. Acum ea deţine un restaurant indian, o şcoală de bucătari şi o firmă de catering care vinde numai meniuri tradiţionale indiene.

Anjula spune că toate condimentele care se găsesc în Marea Britanie sunt foarte diferite de cele folosite în bucătăria indiană. Combinarea corectă a acestor ingrediente picante este foarte gustoasă şi benefică pentru sănătate, declară ea.

O reţetă delicioasă şi sănătoasă nu conţine conservanţi sau coloranţi artificiali. Secretul este folosirea legumelor, mai ales a celor verzi. Iar condimentele asigură un gust autentic indian, dar şi longevitate şi tinereţe, crede ea.

Printre condimentele pe care ea le recomandă celor care vor să gătească natural şi sănătos se numără: coriandrul, boabele de muştar, ardeiul iute de Kashmir, turmenicul, cardamonul verde, scoarţa de Cassia.

Studiile ştiinţifice susţin teoria lui Anjula. Cercetătorii au observat că persoanele care obişnuiesc să mănânce mai picant au un risc mai scăzut de mortalitate, de cancer, boli cardiace sau respiratorii. Capsaicina, o substanţă din ardeiul iute, are un important rol în combaterea obezităţii, este antiinflamatoare şi anticancerigenă.

La studiu au participat 487.000 de chinezi cu vârsta între 30 şi 79 de ani, care au fost monitorizaţi timp de 7 ani. Cercetarea a fost realizată de Universitatea Oxford şi Academia Chineză de Medicină.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite