Institutele de pe platforma Fundeni au ramas fara apa calda si caldura

De doua zile, Institutul Fundeni,Institutul de Cardiologie "C.C.Iliescu" si Institutul Oncologic din Bucuresti au ramas fara apa calda si caldura. "De miercuri dimineata nici o unitate medicala de pe

De doua zile, Institutul Fundeni,Institutul de Cardiologie "C.C.Iliescu" si Institutul Oncologic din Bucuresti au ramas fara apa calda si caldura. "De miercuri dimineata nici o unitate medicala de pe platforma Fundeni nu a mai avut nici apa calda si nici caldura, in conditiile in care institutul nostru este cu plata la zi a agentului termic", ne-a declarat prof. dr. Dan Tulbure, directorul Institutului Fundeni. "Astazi (ieri, n.n.) am dat drumul la centrala proprie, dar bolnavii de la Institutul Oncologic sufera in continuare de frig", a mai spus prof. Tulbure. Directorul a adaugat ca aceasta situatie a fost determinata de realizarea unor lucrari la reteaua de termoficare. Se pare ca RADET a inceput lucrarea inca din luna martie, iar pentru finalizarea aceasteia a fost nevoie de intreruperea furnizarii apei calde si caldurii in cartierul Colentina. "Cei de la RADET ne-au spus ca in cursul zilei de maine (astazi, n.n.) se va relua furnizarea agentului termic. Nu puteam lasa bolnavii in frig si de aceea am deschis centrala proprie, dar cheltuielile pe combustibil nu mi le va deconta RADET", a mai adaugat prof. Tulbure. Numai in sectiile din cadrul Institutului Fundeni si ale Institutului Oncologic sunt internati, in mod normal, in jur de 500 de pacienti. In urma cu cateva zile la Sanatoriul de Psihiatrie Gataia, din judetul Timis, un pacient a decedat din cauza frigului din unitate, iar alti doi sunt grav bolnavi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările