Gândurile negative te îmbolnăvesc! Acestea sunt cele mai frecvente boli

Gândurile negative te îmbolnăvesc! Acestea sunt cele mai frecvente boli

Gândurile negative te îmbolnăvesc!

Aşa cum gândurile pozitive ne influenţează starea de sănătate, şi cele negatve ne afectează mai mult decât am crede. De fapt,  gândurile "negre" pot duce şi la deteriorarea stării de sănătate şi implicit la apariţia unor boli. Persoanele stresate şi îngrijorate se îmbolnăvesc de ulcer, tinerii care nu au suficientă încredere în ei se confruntă cu acneea, iar cei care sunt nemulţumiţi de realizările lor fac boli de ficat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gândurile negative te îmbolnăvesc

 
În cazul în care acumularea de emoţii depăşeşte pragul de suportabilitate, aceste descărcări emoţionale ajung până în planul fizic şi încep să se manifeste tot felul de afecţiuni ale corpului, de la cele mai uşoare până la boli foarte grave, susţine psihologul Laura Maria Cojocaru. 
 
“Rostul bolilor fizice este acela de a conştientiza asupra suferinţei sufleteşti şi necesită vindecarea ei. De multe ori, nu dăm importanţă unei suferinţe sufleteşti, o ignorăm şi credem că aceasta nu se poate transforma într-o boala fizică. Din contra, cu cât lăsăm mai multe o boală sufletească netratată, cu atât mai intens va fi procesul de somatizare. Boala sufletească se va transforma în boala fizică, nu imediat, dar în câteva luni sau ani", a precizat aceasta.
 

Cele mai frecvente boli

 
Gndurile noastre negative sunt cele care declanşează bolile, iar gândurile pozitive ar putea fi tratamentul universal pentru majoritatea maladiilor. Pe acest principiu s-a bazat chinezul Li Ching Yuen pentru a duce o viaţă cât mai lungă.
 
Iată câteva exemple cum gândurile negative pot provoca anumite boli: 
 
1. Gelozia provoacă boli oncologice şi slăbeşte sistemul imunitar 
 
2. Răzbunarea provoacă boli de piele şi dureri de gât 
 
3. Lipsa principiilor morale provoacă boli cronice, infecţii şi boli de piele 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările