Cum să scapi de obiceiuri dăunătoare sau chiar dependenţe

Cum să scapi de obiceiuri dăunătoare sau chiar dependenţe

Cum să renunţi la obiceiuri dăunătoare

În mod normal, obiceiurile şi comportamentele sunt preluate de la părinţi, cercurile sociale, sau chiar mass-media, individual mimând în mod inconştient ceea ce a fost imprimat în creierul său.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu este uşor să scapi de un obicei prost, însă psihologii susţin că trebuie să repetaţi un comportament cel puţin 21 de zile pentru ca acesta să ajungă un lucru obişnuit al minţii subconştiente.

Ce ne împiedică să renunţăm la un obieci dăunător?

S-au făcut multe studii şi cercetări pentru a se afla ce îi împiedică pe oameni să renunţe la vicii sau alte obiceiuri dăunătoare. Şi rezultatul a fost că, dacă te forţezi să adopţi un stil de viaţă care nu rezonează sau îţi place, schimbarea nu va rezista în timp.

Cum să scapi de obiceiuri dăunătoare sau chiar dependenţe:

Evitaţi aşteptările mari

Împărţiţi procesul de atingere a obiectivului în etape mici, astfel încât mintea voastră inconştientă să se poată adapta schimbării. Nu vă aşteptaţi să renunţaţi peste noapte la obiceiurile dăunătoare.

Nu scăpaţi rezultatul din minte

Gândiţi-vă la cum va fi atunci când vă veţi atinge scopul, acest lucru vă va da energia necesară pentru a continua lupta cu viciul de care vreţi să scăpaţi.

Nu puneţi prea multă presiune

Nu faceţi o luptă din atingerea acestui obiectiv. Fiţi blânzi cu voi, chiar şi atunci când greşiţi.

Daţi drumul oricărui sentiment de vinovăţie

Nimeni nu este perfect. Dacă te-ai abătut de la drumul către îndeplinirea scopului tău, fii bland cu tine şi nu renunţa.

Fii conştient de convingerile limitative şi temerile tale

Convingeri precum „Nu pot face asta”, sau „Eu întotdeauna eşuez”, sunt parte din gândurile tale? Dacă le-ai identificat, devino conştient că sunt doar gânduri, iar realitatea poate fi schimbată prin acţiune şi determinare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: