Cine a fost Madame Claude, matroana celui mai mare bordel al Franţei. Era considerată Coco Chanel a prostituţiei

Cine a fost Madame Claude, matroana celui mai mare bordel al Franţei. Era considerată Coco Chanel a prostituţiei

Madame Claude a avut o re''ea de 500 de prostituate

Fernande Grudet, mult mai cunoscută drept Madame Claude, a fost cea mai mare matroană a Franţei moderne şi a creat din prostituţie un imperiu. În anii ʼ60-7ʼ0 era cea mai bogată femeie din Europa, realizată prin forţe proprii, iar în agenda ei se regăseau nume precum cel al preşedintelui SUA, John F. Kennedy, cel al şahului Iranului şi cel al patronului concernului Fiat, Giovanni Agnelli.

Ştiri pe aceeaşi temă

După al Doilea Război Mondial, Madame Claude a condus la Paris, în apropiere de Champs-Élysées, una dintre casele de toleranţă cele mai exclusiviste de la acea vreme, ajungând să aibă la un moment dat o reţea alcătuită din peste 500 de femei şi câţiva bărbaţi.

Fernande Grudet, viitoarea Madame Claude, s-a născut într-o familie săracă de evrei, în oraşul Angers şi, potrivit propriilor spuse, a dus o viaţă extrem de aventuroasă – a luptat în Rezistenţa franceză, a supravieţuit într-un lagăr nazist de concentrare, s-a iubit cu membri ai Mafiei corsicane şi a fost ea însăşi prostituată înainte de a deschide un bordel pentru cei bogaţi şi faimoşi. Apelând în mod inedit la tehnologia telefonului, a creat conceptul de call-girl.

Din 1961 până în 1977, Madame Claude a furnizat prostituate de lux unor clienţi de top. Colonelul Gaddafi, Hollywoodul, Marlon Brando şi jumătate dintre miniştri francezi erau printre clienţii fetelor cunoscute drept Claudette. Toate aranjamentele se făceau prin telefon, iar tot ceea ce miliardarii, prinţii şi politicienii doreau, Madame Claude oferea.

Citeşte aici povestea incredibilă a matroanei: ce probe le dădea fetelor la angajare, ce fel de femeie i-a cerut JF Kendedy, cum a supravieţuit unei tentative de asasinat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările