Castravetele, remediu pentru cearcăne şi ochi umflaţi

Castravetele, remediu pentru cearcăne şi ochi umflaţi

Castravetele are proprietăţi inflamatorii, hidratează şi menţine pielea catifelată.

Datorită proprietăţilor, vitaminelor şi mineralelor, castravetele este una dintre legumele folosite în prepararea multor produse destinate îngrijirii pielii. Pe lângă cremele pe care le poţi utiliza pe tegument, la fel de eficiente sunt şi remediile naturale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Castravetele conţine o cantitate mare de apă, motiv pentru care este ideal pentru hidratarea şi reducerea inflamaţiei (are proprietăţi antiinflamatorii) pielii, menţinând-o catifelată.

Probabil că ai auzit sau văzut femei care îşi pun pe ochi felii de castravete. Aceasta este un remediu natural pentru combaterea cearcănelor, pungilor de sub ochi şi alte astfel de probleme dermatologice.

Iată pentru ce poţi folosi castravetele:

Ochi umflaţi

Castravetele conţine acid ascorbic şi cafeic, care combate retenţia de apă din organism, diminuând aspectul de ochi umflaţi. Spală un castravete şi taie două felii. Pune-le pe o farfurie şi dă-le la frigider pentru 10 minute. Apoi, aplică-le pe ochi şi lasă-le să acţioneze 25-30 de minute. Repetă tratamentul în fiecare seară.

Cearcăne

Castravetele nu este o soluţie permanentă pentru cearcănele, dar antioxidanţii şi substanţele nutritive din legumă au capacitatea de a deschide culoarea pielii din jurul ochilor. Aplică felii de castravete pe ochi, la fel ca în cazul ochilor umflaţi.

Descoperă alte beneficii pentru ten ale castravetelui pe clickpentrufemei.ro.

 

Cearcăne? Scapă de ele în mod natural!

Cum să estompezi pungile de sub ochi

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările