Bărbatul plătit să întreţină relaţii sexuale cu tinerele care ajung la pubertate, într-un ritual de „curăţare”

Bărbatul plătit
să întreţină relaţii sexuale cu tinerele care ajung la pubertate, într-un
ritual de „curăţare”

Bărbatul plătit să întreţină relaţii sexuale cu tinerele care ajung la pubertate FOTO bbc.com

Povestea bărbatului plătit să întreţină relaţii sexuale cu tinerele ajunse la pubertate, pentru a le curăţa sexual, îngrozeşte întreaga lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

În unele regiuni sudice din Malawi, tradiţia spune că atunci când ajung la pubertate, fetele trebuie supuse unui ritual, în care întreţin relaţii sexuale cu un bărbat plătit, cunoscut sub numele de "hienă". Actul este văzut de către bătrânii satului ca un ritual de "curăţare" .

Eric Aniva, cunoscut sub numele de "hienă", poartă titlul tradiţional dat unui om angajat de comunităţile din mai multe părţi îndepărtate din sudul Malawi, pentru a oferi ceea ce ei numesc "curăţare sexuală. Dacă un om moare, de exemplu, soţia sa trebuie să se culce cu Aniva, înainte să-l îngroape. În cazul în care o femeie are un avort, este din noua necesară curăţarea  sexuală.

Cel mai şocant este că fetele, dupa prima lor menstruatie, sunt obligate să facă sex pentru a marca trecerea lor de la copilărie la feminitate. În cazul în care acestea refuză, se crede că boala sau alte nenorociri fatale, s-ar putea abate asupra familiilor lor.

"Nu am avut ce face. A trebuit să accept de dragul părinţilor mei. Dacă aş fi refuzat, membrii familiei mele ar fi fost atacaţi de boli sau chiar să moară . Am fost speriată”, a spus Maria, una dintre fetele care a trebui să se supună ritualului.

Conform obiceiului, sexul cu „hiena” nu trebuie să se facă în mod protejat. Bătrânii spun că o hienă este o „persoană aleasă” şi nu poate fi infectat cu HIV / SIDA.

Bărbatul foloseşte o rădăcina dintr-o plantă care creşte pe plan local, pe care o macină şi o consumă cu apă, înainte de ritualul de curăţare sexuală.

FOTO bbc.com  

Aniva are în jur 40 de ani (nu-şi cunoaşte cu exactitate vârsta) şi are în prezent două soţii, conştiente de munca lui. El pretinde că s-a culcat cu 104 de femei şi fete - deşi, de mult nu le mai ţine socoteala. Bărbatul  are cinci copii, de a căror existenţă ştie, dar nu poate preciza câte dintre femeile şi fetele pe care le-a suspus ritualului au rămas gravide.

Eric Aniva a povestit jurnaliştilor BBC că este unul dintre cei 10 bărbaţi din această regiune care, sub denimirea de „hienă”, participă la astfel de ritualuri, fiind plătiţi între 4 şi 7 dolari, de fiecare dată.

Una dintre soţiile lui Aniva a fost o văduvă pe care acesta a „curăţat-o sexual”. Femeia recunoaşte că urăşte ceea ce face bărbatul, dar că astfel aduce veniturile necesare întreţinerii familiei, scrie BBC.

FOTO bbc.com (o parte din familia lui Eric Aniva)

Toţi cei implicaţi în aceste ritualuri sunt conştienţi de faptul că aceste obiceiuri sunt condamnate de către cei din afara comunităţii, nu doar de către biserică, ci de către ONG-uri şi Guvern, care au lansat o campanie împotriva aşa-numitelor "practici culturale dăunătoare".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările