Cadoul valoros pe care este bine să îl oferi copilului tău

Cadoul valoros pe care este bine să îl oferi copilului tău

Comunicarea părinte-copil este foarte importantă

Treburile zilnice şi serviciul ocupă mare parte a timpului multor părinţi, astfel că este posibil să neglijeze să acorde atenţia cuvenită copilului. Totuşi, încearcă să transformi minutele pe care le petreci cu fiul sau fiica ta în timp de calitate!

Sigur că darul preferat îl va bucura enorm pe copilul tău, dar el va avea mai mult de câştigat, pe termen lung, dacă îi oferi zilnic un cadou pentru care nu trebuie să plăteşti: timp de calitate petrecut alături de el. Nu trebuie să faci ceva special pentru a sta mai mult cu copilul: fii spontan! Este adevărat că, preocupat de îndatoririle zilnice, de serviciu şi de treburile casnice, s-ar putea să uiţi să mai comunici cu cel mai mic membru al familiei. Ştii cu adevărat ce îl (mai) preocupă sau ce dorinţe are? Este important să păstrezi o atitudine prietenoasă şi calmă, să laşi deoparte oboseala acumulată de-a lungul zilei, să nu strigi la el şi să nu îl alungi din preajma ta.

Psihologii atrag atenţia că, pe temen lung, lipsa comunicării îşi pune amprenta asupra personalităţii copilului. Un copil neglijat va învăţa de la televizor sau de la alte persoane cum să se poarte, să vorbească sau să acţioneze în diverse situaţii.

Citeşte mai multe despre acest subiect pe clickpentrufemei.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: