Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când ne îndrăgostim

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când ne îndrăgostim

Iubirea e un sentiment cu efect binefăcător asupra psihicului, dar şi fizicului FOTO Shutterstock

Îndrăgostirea de la începutul unei relaţii şi iubirea sunt sentimente cu efect binefăcător asupra psihicului, dar şi fizicului. În anul 2020, aproximativ 64% din femeile care trăiesc în lume erau implicate în relaţii sau căsnicii. Tânjm după afecţiune şi dragoste, dar ştim cu adevărat ce se întâmplă în corp atunci când iubim?

Avem idee despre impactul pe care îl are îndrăgostirea asupra sănătăţii inimii, creierului şi cum resimţim durerile atunci când suntem atinşi bine de săgeata lui Cupidon? După ce te îndrăgosteşti, totul, de la starea de spirit până la planurile tale pot fi schimbate radical de către persoana iubită, iar tu nici măcar nu mai vrei să reacţionezi.

Cuprins de o stare hipnotică, iei decizii în favoarea persoanei iubite şi te pui pe tine pe loc secund. Cele mai multe efecte ale îndrăgostirii ar fi rămas neobservate, dacă nu erau oamenii de ştiinţă curioşi să afle mai multe pe această temă.

Citeşti aici ce transformări au loc în corpul tău atunci când te îndrăgosteşti.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările