România, groapă de gunoi pentru rable. Peste 300.000 de maşini second-hand înmatriculate în primele nouă luni

România, groapă de gunoi pentru rable. Peste
300.000 de maşini second-hand înmatriculate în primele nouă luni

Înmatriculările de maşini second-hand sunt în creştere FOTO: Denis Grigorescu

România rămâne o groapă de gunoi a Europei privind importurile de maşini second-hand. O demonstrează şi cele mai noi statistici furnizate de către Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit oficialilor ACAROM, în primele nouă luni ale acestui an, în ţara noastră au fost înmatriculate 88.262 autoturisme noi, ceea ce reprezintă o creştere de 4,33% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Numărul maşinilor second-hand înmatriculate în România în aceeaşi perioadă (ianuarie-septembrie a.c.) este însă de peste trei ori mai mari comparativ cu numărul maşinilor noi. Concret, în România au fost înmatriculate în primele nouă luni din 2021 nu mai puţin de 305.140 maşini second-hand, în creştere cu 3,1% faţă de perioada similară din 2020.

În ceea ce priveşte clasamentul pe mărci la autoturisme noi înmatriculate în ţara noastră în primele nouă luni din acest an, Dacia domină categoric topul, cu 23.770 unităţi, urmată la mare distanţă de către Toyota (6.642), Hyundai (6.513), Skoda (6.489), Volkswagen (6.229) şi Ford (6.124).

Vă mai recomandăm şi:

Piaţa auto din România, creştere record

România, groapă de gunoi pentru rable. De patru ori mai multe maşini second-hand înmatriculate faţă de maşinile noi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările