Imagini cu Grand Duster, noul model al Dacia, testat pe drumurile din România

Imagini cu Grand Duster, noul model al Dacia, testat pe drumurile din România

Noul model a fost scos la teste foto:Auto Expert

Dacia va lansa noul model Grand Duster, o maşină cu şapte locuri. Producătorul auto a testat pe drumurile din România noul model.

Crossoverul Grand Duster va avea aproximativ 4,50 metri lungime şi va fi construit pe o versiune alungită şi uşor simplificată a platformei CMF-B. Această platformă modernă este folosită şi pe noile Logan şi Sandero, dar şi pe Renault Clio sau Nissan Juke.

Foarte important este că noul model va fi produs din octombrie 2021 la Piteşti, iar în interiorul Renault acest crossover este cunoscut sub numele de proiect RJI. Este de aşteptat ca Dacia să arate oficial noul model la vară, iar comercializarea să înceapă în ultimele luni din 2021.

Noua variantă camuflată a fost surprinsă într-o parcare din judeţul Mureş, iar imaginile cu maşina au fost publicate de jurnaliştii de la Auto Expert

„Alături de versiunea vizibil mai lungă, ce foloseşte stopuri cu o formă mai lungă amplasate pe verticală, mai sunt vizibile câteva exemplare Duster cu camuflaj parţial. Este posibil ca Dacia să testeze deja soluţii pentru viitorul Duster facelift”, spune sursa citată.

Vor exista câteva motorizări pe benzină: 1.0 TCe (100 şi 120 CP) şi 1.3 TCe (140 şi 160 CP). În plus, modelul va avea şi o versiune 1.0 TCe pe GPL, dar şi prima versiune hibridă din istoria Dacia, 1.6 E-Tech de 140 CP care este prezentă şi pe Renault Clio. Totuşi, din motive de preţ, sistemul hibrid de la Dacia va fi mai puţin performant în comparaţie cu cel regăsit pe modelul francez.

Conform oficialilor Renault, modelul va dispune de unele dotări moderne care se regăsesc şi la noile Sandero sau Sandero Stepway. Este vorba de frânare automată de urgenţă, detectoare de punct mort, asistenţă la pornire în pantă sau frână de parcare electrică. Preţul viitorului model, care nu va avea şi variantă 4X4, nu a fost comunicat, încă.

Citeşte şi:

Dacia a anunţat oficial de când se pot da precomenzi pentru primul său model electric

Dacia oferă autonomie de 1.000 de kilometri fără realimentare la toată gama de modele

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările