VIDEO Un comandant american îi apără pe mileniali: „Ar trebui să-i vedeţi cum luptă în Afganistan“

VIDEO Un comandant american îi apără pe mileniali: „Ar trebui să-i vedeţi cum luptă în Afganistan“

William McRaven

Mulţi oameni privesc milenialii drept o generaţie slabă şi superficială, care consideră că i se cuvine totul şi care nu pare capabilă fizic sau mintal să intre în serviciul militar. Însă amiralul american în retragere William H. McRaven este de altă părere, scrie Business Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

McRaven, fost şef al Comandamentului de Operaţiuni Speciale şi arhitectul raidului din 2011 care l-a omorât pe Osama bin Laden, a apărut la un jurnal CBS, luni, pentru a promova noua sa carte „Poveşti de pe mare: Viaţa mea în Operaţiunile Speciale“.
 
Însă în timpul emisiunii, legendarul comandant a apărat milenialii, despre care gazda CBS a spus că „nu sunt cunoscuţi pentru rigoare şi curaj“.
 
„Probabil că sunt cel mai mare fan al milenialilor pe care îl veţi cunoaşte vreodată“, a spus McRaven. „Criticii spun milenialii sunt slabi şi răsfăţaţi şi consideră că li se cuvine totul. Dar eu vă răspund: înseamnă că nu i-aţi văzut într-un schimb de focuri în Afganistan“.
 
„Aceasta este o generaţie fantastică şi oricine este îngrijorat de viitorul SUA, nu cred că ar trebui să facă asta“, a adăugat el.
 
Mai multe studii susţin că generaţia milenialilor, născută în anii '80, '90 şi 2000, cunoscută şi sub denumirea de generaţia Y, se distinge prin narcisism şi prin dezvoltarea unui puternic cult al propriei personalităţi. Mai mult, generaţia Y pune mai mare accent pe bunuri materiale, imagine şi faimă, lăsând la coada intereselor concepte precum comunitatea sau mediul, arată o cercetare publicată în „Journal of Personality and Social Psychology“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: