SUA vor să întrerupă vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson&Johnson

SUA vor să întrerupă vaccinarea cu serul anti-COVID
Johnson&Johnson

O purtătoare de cuvânt a Johnson & Johnson a confirmat că a început livrările luni către ţările UE, Norvegia şi Islanda. FOTO Shutterstock

Administraţia naţională a Alimentelor şi Medicamentului (FDA), precum şi Centrele de Control al Bolilor (CDC) anunţă stoparea vaccinării cu serul anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson din cauza problemelor de coagulare suspectate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile de reglementare din SUA solicită şi altor state să le urmeze exemplul în aşteptarea rezultatelor investigaţiilor, scrie The New York Times, transmite Mediafax.

Oficialii americani transmit că şase persoane care au primit serul Johnson&Johnson au dezvoltat tulburări rare, de coagulare sanguină, în aproximativ două săptămâni de la vaccinare.

Oamenii de ştiinţă vor examina posibilele legături dintre vaccin şi problemele de coagulare. Ulterior, vor putea fi stabilite eventuale limitări de administrare a serului anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson.

O reuniune de urgenţă a comitetului consultativ extern al CDC a fost programată miercuri.

Aproape şapte milioane de oameni din Statele Unite ale Americii au fost vaccinaţi până acum cu serul Johnson & Johnson şi circa nouă milioane de doze au fost expediate către alte ţări, potrivit datelor oficiale.

Compania americană Johnson & Johnson a început luni să livreze vaccinul său COVID-19 în doză unică pentru ţările UE, au declarat oficialii Uniunii Europene şi ai companiei. Compania plănuise iniţial să-şi înceapă livrările la începutul lunii aprilie, dar a întârziat lansarea din cauza problemelor de producţie. Compania şi-a propus să livreze 200 milioane de doze în 2021 către UE, Norvegia şi Islanda.

Compania americană s-a angajat să livreze 55 milioane de doze către UE până la sfârşitul lunii iunie şi alte 120 de milioane în al treilea trimestru, a declarat luna aceasta comisarul european pentru industrie, Thierry Breton. "Cel mai recent, nu era clar dacă respectiva promisiune va fi respectată. Cu toate acestea, 50 de milioane de doze sunt sigure pentru al doilea trimestru", a spus Liese, menţionând că a primit aceste informaţii de la companie şi de la Comisia Europeană, care coordonează discuţiile cu producătorii de vaccinuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările