Statele Unite sunt dispuse să mai negocieze din sancţiunile impuse Iranului

Statele Unite sunt dispuse să mai negocieze din sancţiunile impuse Iranului

Imagine Shutterstock

Statele Unite au declarat luni că sunt gata să revizuiască sancţiunile impuse Iranului dacă Teheranul respectă cu stricteţe acordul nuclear din 2015, înaintea discuţiilor pe această temă care vor începe marţi la Viena.

Ştiri pe aceeaşi temă

Departamentul de Stat american a confirmat trimiterea unui reprezentant la Viena, Rob Malley, pentru discuţii cu europenii, Rusia şi China, precizând că nu este planificată o întâlnire cu partea iraniană.
 
Uniunea Europeană şi statele părţi la acordul nuclear internaţional iranian încheiat în 2015 la Viena (Iran şi aşa-numitul grup P4 + 1: China, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi Germania) se întâlnesc marţi la Viena pentru a pregăti revenirea SUA, care a părăsit acest pact în 2018, la iniţiativa fostului preşedinte Donald Trump.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, Washingtonul este gata să ia în considerare ridicarea sancţiunilor impuse Iranului, dar numai cele legate de dosarul nuclear."Cu siguranţă nu vom face gesturi sau concesii unilaterale pentru a convinge Iranul", a declarat presei Price.
 
"Formularea iniţială este cea care este încă în vigoare astăzi - ridicarea limitată a sancţiunilor nucleare în schimbul unor limitări permanente şi verificabile ale programului nuclear al Iranului", a reamintit el.
 
La rândul său, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Sai Khatibzadeh, a precizat că în niciun caz nu va fi vorba de "negocieri".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările