Producători de petrol din Golful Mexic evacuează platformele înaintea furtunii Sally

Producători de petrol din Golful Mexic evacuează platformele înaintea furtunii Sally

Foto news.ro

Producători de petrol din Golful Mexic au început sâmbătă să evacueze platformele din Golful Mexic în condiţiile în care furtuna tropicală Sally este pe cale să se intensifice la nivelul de uragan, punând în pericol regiunea, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chevron şi Murphy Oil evacuau sâmbătă angajaţii de pe platformele lor de petrol şi gaze. Royal Dutch Shell, BHP, BP şi Hess au anunţat că monitorizează furtuna şi că sunt pregătite să acţioneze dacă va fi necesar.

Furtuna tropicală Sally a trecut sâmbătă de vârful Floridei, îndereptându-se către estul Golfului Mexic.

Potrivit celei mai recente estimări a Centrului Naţional pentru Uragane, furtuna va ajunge la rafale de vânt de până la 80 de mile pe oră (129 kilometri pe oră), înainte de a ajunge la ţărm săptămâna viitoare.

Chevron a început să evacueze toţi angajaţii de pe platformele sale Blind Faith şi Petronius şi a iniţiat procedurile de închidere, a declarat un purtător de cuvânt, în timp ce producţia altor platforme offshore ale companiei nu a fost afectată.

Murphy Oil se pregătea să evacueze personalul neesenial de pe majoritatea facilităţilor sale de producţie, monitorizând posibilul impact al furtunii asupra altor proprietăţi, a spus un purtător de cuvânt.

Producţia de petrol offshone din Golful Mexic reprezintă circa 17% din producţia de ţiţei a Statelor Unite şi 5% din producţia de gaze naturale.  Luna trecută, a fost oprită producţia a 1,5 milioane de barili pe zi de petrol, din cauza uraganului Laura.

Potrivit estimărilor, furtuna Sally se va intensifica în următoarele câteva zile şi se va îndrepta spre sud-estul Louisianei şi Alabama.

Dacă Sally va deveni uragan, ar fi al doilea care va lovi coasta Golfului Mexic în mai puţin de o lună. Uraganul Laura a lovit Louisiana cu rafale de 150 de mile pe oră, devastând oraşele aflate pe coastă şi scoţând din funcţiune două rafinării, pentru mai multe săptămâni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările