Miliardarul Jeffrey Epstein, acuzat de trafic sexual cu minore, rănit în închisoarea din Manhattan

Miliardarul Jeffrey Epstein, acuzat de trafic sexual cu minore, rănit în închisoarea din Manhattan

Jeffrey Epstein

Investitorul în fonduri speculative Jeffrey Epstein, acuzat de trafic sexual implicând zeci de minore, a fost găsit inconştient în celulă, într-o închisoare din Manhattan, prezentând răni la nivelul gâtului, scrie presa americană citând surse anonime, relatează Reuters.

Epstein a fost găsit întins pe podea, în celula sa de la Metropolitan Correctional Center, miercuri, scrie presa. Unele publicaţii scriu că era vânăt la faţă.
 
Miliardarul a fost condus la spital, potrivit The New York Post, însă era neclar la care spital sau în ce stare se afla. Era neclar cum s-a rănit.
 
Contactaţi de Reuters telefonic şi pe e-mail, nici reprezentanţi ai închisorii şi nici avocatul lui Epstein nu au răspuns.
 
O cerere de eliberare pe cauţiune a miliardarului a fost respinsă recent, iar avocaţii săi intenţionează să facă apel împotriva acestei hotărâri, potrivit unor documente judiciare făcute publice marţi.
 
El urmează să facă apel împotriva acestei hotărârii, pronunţate la 18 iulie, prin care i s-a respins cererea de a fi plasat sub arest la domiciliu, în vila sa în valoare de 77 de milioane de dolari, la Manhattan, în Upper East Side.
 
Epstein a pledat nevinovat.
 
Contactat de Reuters, avocatul său Reid Weingarten nu a răspuns. Un purtător de cuvânt al procurorului federal Geoffrey Berman din Manhattan a refuzat să comenteze.
 
Acuzaţiile vizează fapte petrecute în perioada 2002-2005 şi au fost formulate la mai bine de un deceniu după ce Epstein a pledat vinovat la acuzaţii de prostituţie în statul Florida.
 
Judecătorul federal Richard Berman din Manhattan, care i-a respins eliberarea pe cauţiune, a subliniat că Guvernul a arătat în mod clar că Epstein reprezintă un pericol la adresa comunităţii în cazul unei eliberăripână la proces.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările