George W. Bush, gafă uriaşă în timpul unui discurs: „O invazie nejustificată şi brutală a Irakului... Vreau să spun a Ucrainei” VIDEO

George W. Bush, gafă uriaşă în timpul unui discurs: „O invazie nejustificată şi brutală a Irakului... Vreau să spun a Ucrainei” VIDEO

Foto Arhivă / EPA-EFE

Fostul preşedinte american George W. Bush a făcut o gafă în timp ce critica invadarea militară a Ucrainei de către Rusia, evocând din greşeală Irakul - în care a lansat o invazie militară în 2003 - în locul Ucrainei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul preşedinte al Statelor Unite, invitat miercuri să se exprime în cursul unui eveniment la Dallas, în Texas, a evocat o ”invazie a Irakului total nejustificată şi brutală”, după care a revenit şi s-a corectat.
 
„Rezultatul este absenţa echilibrului puterilor în Rusia şi decizia unui om de a lansa o invazie a Irakului total nejustificată şi brutală”, a declarat George W. Bush.
 
„Vreau să spun a Ucrainei”, s-a corectat el.
 
Această gafă a provocat un val de râsete în audienţă.
 
George W. Bush s-a autoironizat şi şi-a justificat gafa evocându-şi vârsta înaintată.
În 2003, George W. Bush, pe atunci preşedinte al Statelor Unite, a lansat invazia americană a Irakului, sub pretextul unei intervenţii împotriva unei ameninţări a unor arme de distrugere în masă - care nu au existat niciodată, avea să se dezvăluie mai târziu.
 
Această invazie militară a fost denunţată ulterior de către comunitatea internaţională drept nejustificată.
 
Această scenă a fost filmată de către un jurnalist local.
 
Fostul preşedinte american l-a catalogat, în discursul său, pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski drept un „băiat cool”, iar apoi drept un ”Churchill al secolului al XXI-lea”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările