Fostul secretar american al Apărării Donald Rumsfeld a murit

Fostul secretar american al Apărării Donald Rumsfeld a murit

FOTO aljazeera.com

Donald Rumsfeld, fost secretar american al Apărării, a murit la vârsta de 88 de ani, a anunţat familia, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rumsfeld a fost principalul artizan al războiului din Irak până când preşedintele George W. Bush l-a înlocuit, după 3 ani şi jumătate de lupte care au măcinat Statele Unite.  
 
Rumsfeld a fost secretar de stat de două ori: din 1975 până în 1977 în mandatul preşedintelui Gerald Ford şi din 2001 până în 2006, având un rol major în răspunsul Washingtonului faţă de atacurile de la 11 septembrie. 
 
În timpul celui de-al doilea mandat la Pentagon, Rumsfeld a devenit un personaj controversat. 
 
În timpul războiului din Irak nu a acceptat niciun fel de compromisuri şi a făcut declaraţii acide atât la adresa opozanţilor politici din ţară, cât şi cu privire la aliaţi şi inamici. 
 
Cariera lui Rumsfeld la Washington a început în 1963, când a fost ales în Camera Reprezentanţilor din partea statului Illinois. 
 
El a lucrat în administraţia lui Richard Nixon, iar apoi pentru Gerald Ford. A părăsit guvernul pentru sectorul privat, unde a rămas până când a fost cooptat de Bush pentru a conduce Ministerul Apărării. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările