Cine este „Copilul anului 2020”, desemnat pentru prima dată de revista Time

Cine este „Copilul anului 2020”, desemnat pentru prima dată de revista Time

Gitanjali Rao Foto Time

Revista Time desemnează încă din 1927 titlul „Omul anului”, în acest an înfiinţând o nouă categorie - „Copilul anului” -, distincţie care atrage atenţia asupra tinerilor care au o influenţă pozitivă asupra comunităţii din care fac parte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, primul beneficiar al distincţiei „Copilul anului 2020” este Gitanjali Rao, o adolescentă de 15 ani din Statele Unite.  Adolescenta s-a făcut remarcată încă de acum câţiva ani după ce a inventat un dispozitiv mobil pentru detectarea plumbului în apa potabilă, dar şi a unei aplicaţii care depistează hărţuirea online, scrie Digi24.
 
Gitanjali Rao a fost aleasă dintre 5.000 de nominalizaţi la titlul de „Copilul anului 2020”.
 
Într-un interviu acordat actriţei şi activistei Angelina Jolie, laureata a spus că speră să-i poată inspira şi pe ceilalţi copii să vină cu idei pentru a rezolva problemele lumii. Adolescenta vrea să studieze genetica şi epidemiologia la celebrul Massachusetts Institute of Technology (MIT).
 
Revista „Time”, care acordă titlul de „Omul anului” încă din 1927, susţine că noua categorie, „Copilul anului”, pe care a instituit-o începând de anul acesta, este o modalitate de a scoate în evidenţă tinerii care au o influenţă pozitivă asupra comunităţilor lor.
 
Anul trecut, titlul de „Omul anului” i-a revenit, la numai 16 ani, activistei suedeze de mediu Greta Thunberg, cea mai tânără persoană care a obţinut acest titlu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările