Ţinta vizată de suspecţii în cazul atentatelor din Boston: cei doi „plănuiau să atace“ oraşul New York

Ţinta vizată de suspecţii în cazul atentatelor din Boston: cei doi „plănuiau să atace“ oraşul New York

Cei doi fraţi plănuiau să atace oraşul New York FOTO Reuters

Fraţii Tamerlan şi Djohar Ţarnaev, suspectaţi în cazul atentatelor din Boston, plănuiau să detoneze dispozitivele explozive pe care le aveau asupra lor în seara în care Djohar a fost prins, iar fratele său a murit. Cei doi intenţionau să atace oraşul New York.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţia îi aparţine primarului oraşului New York, Michael Bloomberg, care susţine că suspectul rămas în viaţă a discutat despre asta săptămâna trecută, în timp ce era anchetat la spitalul din Boston, unde era internat.

Cei doi nu au ajuns în cele din urmă să îşi pună în aplicare aceste intenţii. În urma schimbului de focuri cu poliţiştii, Tamerlan a murit, iar fratele său în vârstă de 19 ani a fost grav rănit şi capturat de autorităţi.

Informaţia lui Bloomberg a fost dezvăluită într-un context sensibil, în care anchetatorii sunt presaţi să ofere detalii cu privire la modul în care se ocupă de acest caz, informează site-ul guardian.co.uk. 

Poliţiştilor din Boston li s-a cerut, de asemenea, să dea publicităţii mai multe informaţii referitoare la noaptea în care suspectul rămas în viaţă a fost prins.

La New York, Bloomberg şi şeful poliţiei din oraş, Raymond Kelly, au ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au relatat ultimele noutăţi apărute în desfăşurarea anchetei, după interogarea lui Djohar Ţarnaev. 

„Ni s-a comunicat, de către agenţii FBI, că atacatorul care a supravieţuit a recunoscut că oraşul New York era următoarea ţintă“, a precizat Bloomberg. Totodată, el a afirmat că Djohar Ţarnaev elaborase mai multe dispozitive explozive pe care intenţiona, ajutat de fratele său, să le detoneze în Times Square.

Anterior, Djohar declarase că el şi fratele său intenţionau să participe la o petrecere în New York, dar în noaptea de duminică spre luni el a recunoscut că doreau de fapt să atace oraşul.

În Rusia, mama celor doi, Zubeidat Ţarnaev, insistă că fiii săi sunt nevinovaţi. „Credeam că America ne va proteja, pe copiii noştri, că vor fi în siguranţă“, a declarat ea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările