Un om „bătrân şi paranoic” ascuns într-un buncăr. Senator american: E evident pentru mulţi că ceva nu este în regulă cu Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Zvonurile privind problemele de sănătate ale liderului rus sunt de ani de zile şi sugerează că acesta suferă de cancer, boala Parkinson sau, mai nou, că ar avea probleme cerebrale din cauza Covid-19.

Sâmbătă, senatorul american Marco Rubio a declarat că e „destul de evident” că „ceva nu este în regulă” cu preşedintele rus, referindu-se la invazia Ucrainei.

„Aş vrea să pot împărtăşi mai multe, dar deocamdată pot spune că este destul de evident pentru mulţi că ceva nu este în regulă cu Putin”, a scris senatorul american Marco Rubio. „El a fost întotdeauna un ucigaş, dar problema lui acum este diferită şi semnificativă. Ar fi o greşeală să presupunem că Putin va reacţiona la fel cum ar fi făcut-o acum 5 ani”, a mai spus el, conform Daily Mail.

El a avertizat, de asemenea, că cei din cercul apropiat al lui Putin „trebuie să decidă dacă vor accepta noi ordine care îi va transforma în criminali de război căutaţi la nivel internaţional pentru tot restul vieţii”.

Duminică, Putin şi-a lăudat forţele speciale pentru că „şi-au îndeplinit eroic îndatoririle militare” în invazia sa ucraineană.

„Mulţumire specială celor care în aceste zile îşi îndeplinesc eroic datoria militară în cadrul unei operaţiuni speciale de asistenţă republicilor populare din Donbass”, a spus el.

Cu toate acestea, în ciuda discursurilor sale, Andrey Kortunov, directorul general al Consiliului rus pentru afaceri internaţionale (RIAC), a declarat pentru BBC că Putin nu şi-a informat oficialii privind invazia Ucrainei.

El a spus că mulţi dintre colegii săi din ministerul de externe au fost, de asemenea, „foarte surprinşi, şocaţi şi chiar devastaţi să vadă ce se întâmplă.”

Tatiana Stanovaya, de la firma de analiză politică R.Politik, a declarat pentru The Times că Putin nu mai „cere sfaturi”. El stabileşte sarcini care sunt doar executate.

„S-a retras mult în ultimii doi ani. Petrece mult timp singur înghiţindu-şi propriile temeri şi gânduri. Se crede că Putin se bazează acum doar pe un grup dur de şefi ai serviciilor militare, de securitate şi de spionaj - aceiaşi bărbaţi care l-au încurajat pe preşedintele rus să anexeze Crimeea în 2014 şi care au întărit ideea că Ucraina este condusă de „dependenţi de droguri şi neo-naziştilor. Printre oficialii de încredere ai lui Putin se numără şeful consiliului de securitate rus, Nikolai Patrushev, care a susţinut că unele ţări europene au „legalizat căsătoria cu animale”.

Ministrul Apărării Serghei Şoigu este un alt prieten al lui Putin şi conduce serviciul de informaţii militare al GRU. El a fost acuzat că l-a otrăvit pe Serghei Skripal la Salisbury în 2018. 

Putin a fost în mare parte izolat în ultimii doi ani, mai ales după ce câţiva membri ai anturajului său s-au îmbolnăvit de COVID-19. El a fost departe de ochii publicului în timpul crizei Covid-19, oficialii şi jurnaliştii trebuind să se autoizoleze înainte de a se întâlni cu preşedintele.

Preşedintele rus a mers la o întâlnire în Tadjikistan, nici la campaniile pentru alegerile parlamentare şi a ţinut întâlniri cu omologii străini la mese lungi de câţiva metri.

Putin este vaccinat cu vaccinul rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului.

Grupul de reflecţie al SUA, Consiliul pentru Relaţii Externe, a speculat că, după un comportament şi declaraţii „incorecte”, el suferă de probleme cerebrale induse de Long Covid.

Directorul clinic la Medicine Direct. Hussain Abdeh a explicat cum starea mentală a unei persoane poate fi afectată de coronavirus.

„Cercetările de la începutul pandemiei au descoperit, de asemenea, că un număr mic de persoane care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 au experimentat schimbări bruşte de comportament, inclusiv delir, confuzie şi agitaţie”, a explicat el.

Este asociată în mod obişnuit cu o pierdere a contactului cu realitatea şi o supraestimare a propriei competenţe, realizări sau capacităţi. Se caracterizează printr-un model de încredere în sine exuberantă, imprudenţă şi dispreţ faţă de ceilalţi şi este recunoscut în special la subiecţii care deţin poziţii de frunte.

Iar profesorul Ian Robertson, neuropsiholog la Trinity College din Dublin, a sugerat că Putin ar putea suferi de ''sindromul de orgoliu''.

Robertson a spus că traiectoria politică a lui Putin „este la fel de personală, cât şi politică, pentru că odată ce sindromul puterii absolute se instalează în creier, personalul şi naţionalul sunt identice, deoarece liderul este naţiunea şi destinul ei”. El a mai spus că modificările în lobul frontal al creierului cauzate de această afecţiune ar putea diminua capacitatea persoanei de a cântări riscurile.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite