Rusia. Un fost poliţist recunoaşte că a primit ordin să planteze droguri în casa unui jurnalist

Rusia. Un fost poliţist recunoaşte că a primit ordin să planteze droguri în casa unui jurnalist

Jurnalistul rus Ivan Golunov

Un fost ofiţer de poliţie rus a spus unei instanţe că superiorul său i-a ordonat să planteze droguri la jurnalistul de investigaţii Ivan Golunov, a cărui arestare vara trecută a stârnit proteste masive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Denis Konovalov, care a fost concediat în legătură cu arestarea jurnalistului şi pentru producerea acuzaţiilor legate de deţinerea de droguri împotriva lui Golunov, a recunoscut că a plantat droguri dar a spus că a făcut acest lucru l-a făcut la ordinul superiorului său Igor Liahoveţ, care este şi el în proces.
 
Avocatul acestuia a declarat că clientul său este nevinovat şi că procurorii fac presiuni asupra lui Konovalov.
 
Liahoveţ susţine că a fost în vacanţă când Golunov a fost arestat, dar a declarat că subordonaţii săi s-au consultat telefonic cu acesta despre caz.
 
Golunov a fost arestat pe 6 iunie la Moscova sub acuzaţia că a încercat să vândă o cantitate mare de droguri ilegale, în timp ce se pregătea să publice o anchetă despre corupţie .
 
Arestarea fabricată a fost rapid dezvăluită după ce poliţia a postat fotografii cu ”captura ” de droguri care s-ar fi aflat din interiorul casei lui Golunov.
 
Jurnaliştii şi prietenii care au fost în reşedinţa lui Golunov au recunoscut rapid că fotografiile sunt false şi au anunţat proteste masive.
 
Jurnalistul a fost eliberat din arest la domiciliu pe 11 iunie, după ce ministrul de interne al ţării a anunţat că acuzaţiile penale împotriva lui vor fi abandonate şi cu o zi înainte ca susţinătorii săi protesteze în stradă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările