Rusia. Autorul atacului din Kazan, Ilnaz Galiaviev, plasat în detenţie preventivă

Rusia. Autorul atacului din Kazan, Ilnaz Galiaviev, plasat în detenţie preventivă

Presupusul autor al unui atac armat soldat cu nouă morţi într-o şcoală din Kazan, în centrul Rusiei, un fost elev în vârstă de 19 ani, a fost plasat miercuri în detenţie preventivă, pe o perioadă de două luni, de către un tribunal din oraş, relatează AFP.

 Ilnaz Galiaviev a ascultat hotărârea instanţei calm. El nu a răspuns întrebărilor presei. Tânărul a fost scos apoi din sala de şedinţe, a constat un jurnalist AFP la faţa locului.

Ilinaza Galiaviev, adolescentul de 19 ani care a comis un atac armat în dimineaţa zilei de marţi, 11 mai, într-o şcoală din Kazan, Federaţia Rusă, soldat cu nouă victime, între care şapte copii, a fost reţinut la scurt timp după comiterea crimei. Presa rusă a publicat primele imagini cu acesta, după ce tânărul a fost plasat în izolatorul Poliţiei.

Din imagini se vede că tânărul are un comportament inadecvat. El susţine că a conştientizat, cu două luni în urmă, că el este Dumnezeu, după care s-a transformat „într-un monstru”.

„M-am crezut Dumnzeu. Pur şi simplu am conşientizat asta, iar vara în mine s-a trezit un monstru şi am început să-i urăsc pe toţi. Eu mereu i-am urât pe toţi. Nu încercaţi să-mi asociaţi vreo prostie psihologică. Nimeni nu mi-a zis, singur am conştientizat, acum două luni, că sunt Dumnezeu. Iniţial i-am spus mamei despre acest lucru. Eu mamă nu am, ea nu-mi este mamă. Nu am părinţi, vă urăsc pe toţi. Nu am mamă, am renunţat la toţi. Femeia care m-a născut nu-mi este mamă”, le-a spus adolescentul anchetatorilor.
 
Presa rusă scrie că adolescentul a absolvit acum patru ani şcoala în care a comis atacul armat. În luna aprilie, acesta a fost exmatriculat din colegiu, după ce nu a mai fost la ore din ianuarie 2021. Profesorii de la colegiu îl descriu pe acesta ca fiind un tânăr liniştit şi care nu obşinuia să intre în conflicte.
 
Presa rusă scrie că ucigaşul a obţinut dreptul de a purta armă pe 28 aprilie curent. Tatăl acestuia a mărturisit că nu a observat schimbări în comportamentul fiului său şi că tânărul nu avea gânduri negative.
 
Pe canalul său de Telegram, cu câteva ore înainte de a comite atacul armat, adolescentul a scris că intenţionează să „ucidă un număr mare de deşeuri bio, după care să se sinucidă”.
 
Precizăm că cel puţin nouă persoane au fost ucise, între care şapte copii. Peste 20 oameni au fost răniţi, între care 15 copii. Şase copii sunt internaţi în spital în stare gravă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările