Putin susţine că ideile umaniste ale comunismului sunt extrase din Biblie

Putin susţine că ideile umaniste ale comunismului sunt extrase din
Biblie

Vladimir Putin, la Forumul Popular al Întregii Rusii FOTO rg.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că îi place încă atât ideologia comunistă, cât şi cea socialistă, susţinând că idealurile umaniste ale acestor ideologii sunt extrase din Biblie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mi-au plăcut foarte mult şi îmi plac încă ideile comuniste şi socialiste. Dacă ne uităm în manualul construirii comunismului, scos în tiraj mare în Uniunea Sovietică, vedem că el aminteşte foarte mult de Biblie. Nu e o glumă, este chiar un extras din Biblie“, a afirmat, potrivit Interfax, liderul de la Kremlin în cadrul unei reuniuni a Forumului Popular al Întregii Rusii, o mişcare politică ce este condusă de partidul aflat la guvernare Rusia Unită, relatează Agerpres.

Vladimir Putin a adăugat că manualul construirii comunismului cuprindea idei foarte bune, precum egalitatea, fraternitatea şi fericirea, dar că „aplicarea practică a acestor minunate idei (în Rusia, n. red.) a fost departe de ceea ce au expus socialiştii utopici“.

Totodată,  liderul de la Kremlin a declarat că toată lumea a acuzat regimul ţarist de represiune, dar că în acelaşi mod a început şi construirea statului sovietic, notează Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările