O tânără a primit şapte ani şi jumătate de închisoare în Rusia, după ce autorităţile i-au descoperit în bagaje câteva grame de marijuana

O tânără a primit şapte ani şi jumătate de închisoare în Rusia, după ce autorităţile i-au descoperit în bagaje câteva grame de marijuana

FOTO via Fox news

O femeie în vârstă de 26 de ani cu dublă cetăţenie, israeliană şi americană, a fost condamnată la sapte ani şi jumătate de închisoare în Rusia după ce autorităţile ar fi descoperit nouă grame de marijuana în bagajul său, a anunţat sora sa, potrivit Fox News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Naama Issachar a fost închisă pe timpul procesului, încă din luna aprilie, când i s-au găsit drogurile la controlul de securitate, pe aeroportul din Moscova. Întorcându-se din India, fata urma să ia un zbor cătreTel Aviv.
 
Familia fetei i-a cerut ajutorul premierului israelian Benjamin Netanyahu: „Pedeapsa nu e pe măsura faptei”, spun ei, sperând că liderul isralian va putea interveni pentru eliberarea ei. Netanyahu a sunat-o vineri, după pronunţarea sentinţei, pe mama fetei pentru a-i spune că va face tot ce-i stă în putinţă să-i obţină eliberarea cât de curând posibil.
 
„Este foarte puternică, dar nu va supravieţui acolo prea multă vreme”, a spus Liad Gold, sora ei care îi este alături în Rusia încă de când a fost închisă. Aceasta spune că în jurul ei se vorbeşte doar rusă, astfel că nu înţelege ce se întâmplă şi nu are aceleaşi drepturi ca alţi deţinuţi de a lua legătura cu familia ei o dată pe săptămână, ci mult mai rar.
 
Născută şi crescută în Fair Lawn, o suburbie din New Jersey, Issachar s-a mutat în Israel când avea 16 ani, ea înrolându-se la un moment dat în armata israeliană. Pe 9 aprilie, ea se întorcea acasă dintr-o călătorie de 3 luni în India, când a fost oprită pe aeroportul din Moscova, după inspecţia bagajelor. A fost dusă în camera de interogatoriu unde i s-a spus că în bagajele ei a fost găsită marijuana.
 
Issachar s-a apărat spunând că a lăsat accidental drogurile în bagaj. Iniţial pusă sub acuzare pentru posesie de droguri, tânăra a ajuns să fie condamnată pentru contrabandă cu droguri în Rusia, în condiţiile în care avea escală acolo. Gold spune că Issachar este „speriată ” şi „şocată” de sentinţa grea primită şi speră ca familia ei să o elbereze cu ajutorul autorităţilor israeliene.
 
FOTO Ierusalem Online
 
„Sunt conştientă că am dovedit un comportament iresponsabil înaintea zborului, întrucât trebuia să ştiu exact ce am în bagaje. Aceasta este motivul pentru care mi-am asumat responsabilitatea pentru acuzaţia 228 (posesie) în aprilie, la primul proces”, a spus ea judecătorilor ruşi, potrivit înregistrărilor de la proces date publicităţii de programull israelian Canal 12. Ea a negat acuzaţia 229 de contrabandă cu droguri.
 
În ultimele săptămâni premierul israelian s-a implicat personal în caz, presa relatând că a vorbit despre asta chiar cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, luna trecută, cu prilejul vizitei sale la Soci, dar şi săptămâna trecută în cadrul unei conversaţii telefonice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările