Funcţionarul rus care şi-a însuşit aproape 1.700 de proprietăţi de stat: lista lungă ajunsă pe mâna procurilor

Funcţionarul rus care şi-a însuşit aproape 1.700 de proprietăţi de stat: lista lungă ajunsă pe mâna procurilor

Aleksandr Postrigan şi succesoarea sa la conducerea raionului Klinskii FOTO aeternamemoria.ru

Un funcţionar de rang înalt din regiunea Moscova a intrat în vizorul justiţiei după ce a pus mâna pe 1.699 de proprietăţi de stat printr-o amplă schemă infracţională, scrie presa rusă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aleksandr Postrigan, şef al raionului Klinskii timp de 22 de ani (1992-2014), riscă să îşi petreacă restul vieţii în închisoare după descoperirea unei ample scheme infracţionale prin care a sustras statului rus 1.699 de proprietăţi în valoare de 9 miliarde de ruble (aproape 127 de milioane de euro).

Recent, un tribunal a hotărât înapoierea tuturor acestor bunuri către stat, printre ele figurând  grădiniţe, spitale, cinematografe, pieţe, băi publice, păduri, autovehicule etc.

Acum Postrigan şi ceilalţi 25 de acuzaţi - toţi membri de familie, rude şi prieteni - îşi aşteaptă sentinţele pentru numeroase capete de acuzare, între care abuz de putere, dare şi luare de mită, falsuri în declaraţii, deturnări de fonduri, fraude şi multe altele comise în perioada 2002-2017.

Potrivit newsru.com, lista cu proprietăţi atribuite lui Postrigan se întinde pe 150 de pagini.

În afară de Rusia, fostul funcţionar de rang înalt mai deţinea proprietăţi în Cehia, Spania şi chiar în Cuba.

Cazul a ieşit la iveală în primăvara anului trecut, după escaladarea unui conflict între Aleksandr Postrigan şi succesoarea sa. Postrigan a fost arestat la scurt timp de la izbucnirea scandalului, în timp ce se pregătea să fugă din ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: