VIDEO Cum funcţionează Drone Dome, noul sistem antidrone inventat de israelieni

VIDEO Cum funcţionează Drone Dome, noul sistem antidrone inventat de israelieni

Sistemul antidrone Drone Dome Captură YouTube

O companie israeliană tocmai a prezentat un sistem laser antidrone, care permite detectarea, identificarea şi distrugerea mai multor ţinte inamice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un filmuleţ publicat miercuri pe YouTube, Rafael Advanced Defence Systems îşi prezintă noua sa invenţie antidronă. Este vorba de un sistem laser numit Drone Dome.

Potrivit imaginilor din filmuleţ, acest sistem, instalat pe un SUV, este capabil să detecteze, să identifice şi să distrugă mai multe drone inamice în acelaşi timp cu puterea laserului. Compania precizează că sistemul poate fi operat de o singură persoană.

Drone Dome şi-a prezentat primul sistem antidronă în 2016. Dacă primul sistem forţa dronele să aterizeze, cel de-al doilea le distruge în zbor.

Noul sistem este menit să vină în sprijinul armatei israeliene, care dispune în prezent de sisteme defensive separate împotriva rachetelor de rază scurtă, medie şi lungă de acţiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: