Preşedintele unei ţări face declaraţii dure despre preoţii catolici: „Fii de curve, homosexuali“

Preşedintele unei ţări face declaraţii dure despre preoţii catolici: „Fii de curve, homosexuali“

Rodrigo Duterte FOTO EPA-EFE

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte i-a criticat dur şi i-a insultat din nou pe preoţii catolici, spunând că majoritatea lor „sunt homosexuali“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rodrigo Duterte îşi continuă războiul declaraţiilor cu lumea catolică şi Dumnezeu.

„Pot să zic doar că episcopii sunt fii de curve. Este un adevăr. Majoritatea dintre ei sunt homosexuali. Trebuie (…) să renunţe la celibat şi să-şi permită să aibă un prieten“, a declarat Rodrigo Duterte, un obişnuit al insultelor şi declaraţiilor controversate, vineri, la inaugurarea lucrărilor unei şcoli din paropiere de Manila, capitala Filipinelor.

Această ieşire a adus aminte de una similară avută de preşedintele filipinez la sfârşitul lunii trecute.

El şi-a invitat atunci compatriotii să-i ucidă pe toţi episcopii catolici, care, în opinia sa, sunt nişte „imbecili inutili“, relatează Sputnik News.

Duterte a mai declarat că Biserica Catolică este „instituţia cea mai ipocrită“ din lume. Potrivit lui, Dumnezeu este diferit ce cel în care cred catolicii.

Aflat la putere din 2016, Rodrigo Duterte se află într-un război al declaraţiilor cu Biserica Catolică, care se bucură de o influenţă considerabilă în Filipine.

Duterte a provocat numeroase scandaluri cu aprecierile sale despre Dumnezeu şi Biserică.

El a promis că va demisiona dacă cineva îi va putea demonstra că Dumnezeu există. „Am nevoie de numai o persoană care să-mi spună... că există cu adevărat un Dumnezeu. Uite, am o fotografie. Am un selfie cu Dumnezeu“, a spus preşedintele filipinez în vara anului trecut.

Această declaraţie a venit la două săptămâni după ce stârnise furia opiniei publice printr-o caracterizare făcută lui Dumnezeu.

„Adam a mâncat (din fructul cunoaşterii), apoi s-a născut răul. Cine este acest Dumnezeu prost?“, s-a întrebat el.

Duterte afirmă că este dreptul său să nu creadă în nicio religie. 

El s-a declarat o victimă a abuzurilor sexuale din partea unui cleric, fapte care ar fi avut loc pe vremea când era elev la o şcoală din Davao.

Circa 81% din cei 100 de milioane de locuitori ai Filipinelor sunt catolici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: