Numărul oamenilor care suferă de foame în America Centrală a crescut de cinci ori, potrivit ONU

Numărul oamenilor care suferă de foame în America Centrală a crescut de cinci ori, potrivit ONU

Piaţă în Honduras iulie 2020 FOTO EPA-EFE

Numărul oamenilor care suferă de foame în America Centrală  aproape s-a cvadruplat în ultimii doi ani, potrivit ultimelor date ONU, relatează Mediafax.

Ultimul raport al Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU a arătat că aproape 8 milioane de persoane din El Salvador, Guatemala, Honduras şi Nicaragua se confruntă cu foamea în acest an, faţă de 2,2 milioane în 2018.
 
Criza economică provocată de pandemia de COVID-19 a lăsat rafturile goale pentru cei mai vulnerabili, Îm măsura în care populaţia a suferit şi de pe urma celor două uragane care au provocat pagube materiale importante în America Centrală în luna noiembrie.
 
„Mâncăm puţinele alimente pe care ni le dau oamenii”, a declarat pentru Reuters preluat de Mediafax, Marina Rosado, în vârstă de 70 de ani, care împreună cu fiul şi nepoţii ei locuiesc de-a lungul unui bulevard din oraşul Lima din Honduras, care a fost inundat anul trecut.
 
Aceasta povesteşte că ultima lovitură primită de familie a fost pierderea casei în urma furtunilor după ce restricţiile pentru combaterea pandemiei le-au limitat capacitatea de a colecta sticle şi cutii de pe străzi pentru a le vinde companiilor de reciclare.
 
Tot mai mulţi oameni suferă de foame în „Coridorul uscat” care traversează America Centrală în condiţiile secetei exacerbate în ultimii ani de schimbările climatice.
 
15% din cei chestionaţi de PAM în ianuarie 2021 au dezvăluit că plănuiesc să emigreze, un număr dublu faţă de 2018.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările