Marea Barieră de Corali. Australia a evitat înscrierea în lista UNESCO a Patrimoniului Mondial aflat în pericol

Marea Barieră de Corali. Australia a evitat înscrierea în lista UNESCO a Patrimoniului Mondial aflat în pericol

FOTO via News.ro

Australia a evitat, vineri, ca UNESCO să înscrie Marea Barieră de Corali în lista siturilor din Patrimoniul Mondial în pericol, în ciuda îngrijorărilor comunităţii ştiinţifice referitor la degradarea acestui ecosistem unic, anunţă AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Patrimoniului Mondial, care s-a reunit sub preşedinţia Chinei, a decis să amâne o decizie în această privinţă, după o acţiune de lobbz intensă a Australiei, care s-a opus                
 
Organismul cultural al ONU afirmase înaintea reuniunii Comitetului că cel mai mare sistem de recif de corali din lume (cu circa 3.000 de recife şi 300 de insule) ar trebui retrogradat la întâlnirea de luna viitoare. 
 
În recomandările sale, UNESCO a afirmat că Australia nu şi-a atins obiectivele în termeni de calitate a apei şi a atacat recordul climatic al Australiei. Creşterea temperaturii apei mării ca rezultat al încălzirii globale provocate de arderea de combustibili fosili reprezintă principalul motiv pentru care reciful a fost grav deteriorat. În ultimii cinci au au fost remarcate câteva fenomene de „înălbire”. Pe lângă încălzire, Marea Barieră este ameninţată de activităţi industriale sau agricole sau de acanthasterul purpuriu, o stea de mare invazivă.
 
Joi, Veneţia a evitat la limită înscrierea în lista Patrimoniului Mondial în pericol a UNESCO. 
 
Comitetul Patrimoniului Mondial este reunit online în aceste zile şi este prezidat din Fuzhou (China). 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările