FOTOGALERIE  Cum arată un zgârie-nor spiralat

FOTOGALERIE  Cum arată un zgârie-nor spiralat

Turnul Cayan din Dubai, una dintre cele mai nonconformiste clădiri

Dezvoltatorii din Dubai au  finalizat recent construcţia unui zgârie-nori de peste 300 de metri înălţime şi cu 80 de etaje, după opt ani de lucrări. Turnul Cayan este cea mai înaltă clădire din lume care este rotită la 90 de grade de la bază până la ultimul etaj, potrivit publicaţiei „The Daily Mail”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul motiv de laudă al dezvoltatorilor din Dubai, Turnul Cayan, a reuşit să atragă interesul celor care doresc să locuiască într-o clădire care imită forma unei spirale, iar proprietarii noilor apartamente vor putea admira atât privelişte mării, cât şi a oraşului modern. Cele 570 de apartamente luxoase sunt deja cumpărate în proporţie de 80%, potrivit canalului de televiziune NDTV.

Clădirea care se răsuceşte este proiectul de succes al companiei Skidmore Owings and Merrill. Aceeaşi echipă de specialişti a construit şi cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, ridicată în acelaşi oraş. Printre proiectele companiei se mai numără şi Turnul Trump din Chicago şi Jin Mao din Shanghai.

Clădirea Cayan pune la dispoziţia noilor proprietari de apartamente o piscină, jacuzzi, centru spa, săli de masaj, o sală de forţă, precum şi un centru medical.

Un site de pe piaţa imobiliară secundară arată că preţul unui apartament cu un singur dormitor costă aproximativ 435.000 de dolari (peste 326.000 de euro), potrivit CNN.

Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, are 828 de metri şi peste 160 de etaje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turnul Cayan, Dubai

Imagini din aceeasi galerie
  • Turnul Cayan, Dubai
  • Turnul Cayan, Dubai
  • Turnul Cayan, Dubai
  • Construirea Turnului Cayan a durat opt ani
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările