Coreea de Nord rămâne o „ameninţare extraordinară“, avertizează Pentagonul

Coreea de Nord rămâne o „ameninţare extraordinară“, avertizează Pentagonul

Kim Jong-un FOTO EPA-EFE

Coreea de Nord rămâne o ”ameninţare extraordinară” la adresa regiunii, consideră un oficial de rang înalt de la Pentagon, după ce Phenianul a demolat biroul de legătură inter-coreean, relatează AFP.

”Aşa cum au arătat în mod clar evenimentele din ultimele zile, Coreea de Nord continuă să reprezinte o ameninţare extraordinară la adresa regiunii, care ne cere o atenţie permanentă”, a declarat joi pentru presă însărcinatul cu strategia în regiunea indo-pacifică David Helvey..

”Este dificil să spunem ce se va întâmpla în zilele şi săptămânile următoare, dar cred că este important să spunem că noi rămânem atenţi faţă de orice tip de ameninţare şi provocare”, a adăugat oficialul de la Departamentul american al Apărării.

Phenianul a distrus marţi biroul de legătură inter-coreean situat pe teritoriul nord-coreean, unul dintre simbolurile destinderii în peninsulă, alimentând astfel tensiuni, după săptămâni de atacuri verbale la adresa Coreei de Sud.

Această demolare a concretizat ameninţări ale lui Kim Yo Jong, puternica soră mai mică a dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, care a aemninţat în weekend cu transformarea în ruine a acestei instituţii ”inutile”.

Întrebat despre îndemnuri la o consolidare a prezenţei militare americane în zona peninsulei coreene şi la o reluare a exerciţiilor militare - suspendate cu scopul de a facilita negocieri între Washington şi Phenian, în prezent moarte, Helvey a rămas prudent.

”Nu vreau să mă pronunţ cu privire la decizii care ar putea să fie luate”, a răspuns el.

”Însă acesta este unul dintre lucrurile despre care discutăm în permanenţă cu aliaţii sud-coreeni”, a spus el.

”Iar pentru a fi onest, este un lucru care ajută la apărarea intereselor noastre şi la menţinerea păcii şi stabilităţii în regiunea indo-pacifică”, a declarat Helvey 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările