AFP: Numărul morţilor din încercarea de a trece graniţa dintre Maroc şi Melilla a crescut la 23

AFP: Numărul morţilor din încercarea de a trece graniţa dintre Maroc şi Melilla a crescut la 23

Foto: Profimedia

18 migranţi şi un poliţist rămân sub supravegherea medicilor specialişti, potrivit agenţiei de ştiri France-Presse (AFP).

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul migranţilor care au murit în timp ce încercau să treacă graniţa dintre Maroc şi oraşul autonom spaniol Melilla, situat pe coasta mediteraneeană a Africii, a crescut la 23, a raportat vineri AFP (Agence France-Presse), citând o sursă din guvernul marocan.

„Au murit cinci migranţi, ceea ce duce la 23 numărul total de morţi”, a declarat sursa. Aceasta a mai adăugat că „18 migranţi şi un ofiţer de poliţie rămân sub supraveghere medicală”.

Ciocnirea dintre migranţi şi forţele de ordine, în urma căreia a rezultat aceste victime a avut loc vineri dimineaţă. Aproximativ două mii de imigranţi ilegali au încercat să intre în Melilla. În ciuda acţiunilor agenţiilor forţelor de aplicare a legii, aproximativ 130 de persoane au reuşit să intre pe teritoriul oraşului. Toate victimele au fost trimise la spitale din oraşele marocane Nador şi Oujda.

Melilla este situată în nordul Africii şi are statutul de oraş autonom al Spaniei. Datorită locaţiei sale geografice, problema migraţiei este una majoră pentru Melilla. Pentru a controla fluxul de refugiaţi din Africa de-a lungul graniţei de 12 kilometri cu Marocul, a fost instalat un gard înalt de şase metri cu turnuri de observaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările