Studiu: Coronavirusul se poate transmite de la oameni la câini şi pisici. Primul câine testat pozitiv în SUA a murit | coronavirus

Studiu: Coronavirusul se poate transmite de la oameni la câini şi pisici. Primul câine testat pozitiv în SUA a murit

Un studiu realizat de cercetători italieni a ajuns la concluzia că oamenii pot transmite noul coronavirus SARS-CoV-2 la câini şi pisici. Primul câine care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus în Statele Unite a murit după ce a prezentat simptome asemănătoare celor dezvoltate de mulţi oameni, a raportat revista National Geographic, citată de AFP.

Extrem de sugestivă reacţia pe care conflictul între Armenia şi Azerbaidjan o dezvoltă în zone diverse ale planetei, pe măsură ce începe să se audă vocea unor actori cu interese majore în regiune, totul parte a aceleiaşi mari bătălii pentru redefinirea spaţiilor de influenţă care opune super-puterile după ce americanii au plecat progresiv din diverse puncte strategice ale planetei, în acest caz Asia şi Orientul Apropiat.

acum 12 ore · comentarii (9)

A început un protest extrem de larg răspândit faţă de lideri politici de primă mărime care au ratat complet şi tragic managementul crizei şi şi-au lăsat ţările să intre pe primele locuri în clasamentul mondial al infectărilor şi al deceselor provocate de COVID-19.

acum 6 zile · comentarii (75)

Politic vorbind, epoca post-pandemie a fost deja iniţiată. Şi vedem cum, deja, încep să se despartă apele şi apare o nouă ordonare de jocuri, un nou raport incipient de relaţii între state. Incipient pentru că jocul este foarte recent, dar cu perspective de a produce o separare de nivele competiţionale între state şi, în consecinţă, la un noi raporturi de putere.

acum 7 zile · comentarii (12)

Continuă şi se amplifică internaţionalizarea conflictului din Libia, acum din ce în ce mai asemănător cu jocul războinic din Siria şi într-atât de aproape de ţărmurile şi interesele vitale ale europenilor încât, la limită, chiar s-ar putea să-i vedem pe unii că se trezesc şi reacţionează.

acum 15 zile · comentarii (28)

Azi, ministrul rus al apărării, generalul Serghei Şoigu, a anunţat că, la ordinul direct al lui Vladimir Putin, a fost lansat un exerciţiu-surpriză („snap exercise“) la care iau parte 150.000 de militari, implică peste 26.000 de sisteme de arme, 414 avioane şi 106 nave de luptă în districtele militare Sud Vest şi Est ale Rusiei, antrenând şi unităţi de aviaţie şi infanterie marină din Flota de Nord şi Flota din Pacific.

acum 17 zile · comentarii (64)

Tehnic vorbind, ceea ce este prezentat acum drept un conflict grav şi în dezvoltare la graniţa între armeni şi azeri este, cel puţin până în acest moment, o micuţă ciocnire frontalieră dintre acelea multe care se petrec lunar în diverse zone ale lumii fără ca, imediat, să vedem implicarea cu ofertă de mediere a OSCE.

acum 18 zile · comentarii (28)

Printre acestea, în continuare fascinat prin proiectele şi realizările pe care le consolidează, este Proiectul Noului Drum al Mătăsii, cu rutele sale terestre şi maritime care, acum, se extind, se întrepătrund, generează noi structuri de asociere, cu promisiunea că lumea s-ar putea lega într-o viitoare bunăstare împărtăşită între ţările participante.

acum 19 zile · comentarii (14)

Probleme enorme în perspectivă imediată, căci graficul de mai jos se confirmă, primul reactor din cele patru ale primei centrale nucleare din zonă, centrala Barakah situată în zona Dahfra de lângă Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) fiind deja alimentat în martie cu combustibilul necesar.

acum 20 zile · comentarii (17)

Libia a devenit ţara unde populaţia, cu aspiraţiile sale cele mai simple, nu mai contează. Deţinerea zăcămintelor de petrol reprezintă cauza confruntării dintre cele două tabere libiene. Iar  oficiali de la Ankara privesc spre harta Libiei ca spre un tort, din care îşi doresc felia cea mai mare. Şi nu oricând, ci tocmai după ce au readus biserica muzeu Sofia la condiţia de moschee, biciuind orgoliile bisericilor ortodoxe. Iar Papa Francisc tace.

acum 20 zile · comentarii (8)