Puterea de imaginaţie destructivă a contemporanilor noştri atinge performanţe cu totul excepţionale, întru bucuria generalilor activi şi ciuda celor pensionarilor care văd acum uriaşele beneficii de a trece direct de la simulările de tip „war games” la realitatea din teren, folosind jucării sofisticate care vor îndeplini fără ezitare, până la capăt, ordinul de a ucide.

acum 4 ore · comentarii (4)

Este ceva cu totul nou chiar în această lume a nebuniei fără limite în care ne-am obişnuit că suntem condamnaţi să trăim. Este ceva nou deoarece decizia Rusiei de a transfera capacităţi nucleare către Belarus este ceva mai mult decât au făcut-o vreodată americanii în calitatea lor de principală putere nucleară din NATO.

acum 3 zile · comentarii (50)

Foarte rar, într-un asemenea context tradiţional sensibil, să vezi cum un purtător de cuvânt al Biroului Naţiunilor Unite pentru drepturile omului iese cu o declaraţie oficială, extrem de fermă şi amănunţită, în fapt o acuzaţie la adresa forţelor de securitate israeliene care s-ar face direct responsabile de uciderea ziaristei Abu Akleh de la Al Jazeera şi de rănirea colegului său Ali Sammoudi

acum 5 zile · comentarii (12)

Simplu. Teribil de simplu. Cumplit de la îndemână. Ieftin de declanşat, fără cheltuieli sau personal excedentar, fără arme sofisticate şi fără armate din Războiul stelelor. E de ajuns doar un atac banal, chiar cu arme din trecutul război mondial sau, dacă bate sărăcia la uşă, cu câteva încărcături de explozibil bine plasate unde trebuie, eventual după indicaţiile unor băieţi cu pregătire minimală în Siria, Afganistan sau Irak.

acum 8 zile · comentarii (57)

Greşită şi profund pernicioasă concentrarea atenţiei pe un singur focar de conflict, în speranţa secretă că, încă nu ştim cum dar sigur că va fi aşa, presiunile internaţionale vor reuşi să schimbe planurile Moscovei şi, în  consecinţă, să-l silească pe Putin să ordone retragerea totală a armatei din Ucraina şi să ceară şi scuze.

acum 10 zile · comentarii (34)

În materialul de astăzi al revistei presei „China la zi” vă prezentăm trei texte din mass-media chineză din saptămâna 12-15 iunie, care accentuează în primul rând dubla tensiune din relaţia SUA – China.

acum 11 zile · comentarii (14)

De ieri se schimbă fundamental parametrii jocului care, oficial, este extins de la categoria „operaţiune militară specială” la ceea ce este de fapt şi de drept, adică doctrina rusă neo-imperială. Cumplită, activă şi de-abia de acum înainte prezentată oficial cu justificare istorică legată de supravieţuirea naţiunii ruse în istorie.

acum 19 zile · comentarii (66)

În materialul de astăzi al revistei presei ,,China la zi”, vă prezentăm o declaraţie de presă publicată pe site-ul oficial al MAE chinez şi trei texte din mass-media chineză de la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie.

acum 20 zile · comentarii (10)

Se petrece o schimbare majoră de paradigmă. Este una care se impune rapid, chiar extrem de dur odată cu înţelegerea adevărului pe care-l tot transmit semnalele analiştilor politici, economici şi militari specializaţi în compunerea scenariilor de evoluţie pe termen lung şi foarte lung.

acum 24 zile · comentarii (24)

Întrebare legitimă lansată de Catherine de Bolle, preşedinta EUROPOL într-un interviu pentru Welt am Sontag. Legitimă pentru că vine dintr-o lungă şi extrem de neplăcută linie de multe amintiri legate de ce s-a întâmplat în timpul războiului din fosta Iugoslavie şi în anii de după.

luna trecuta · comentarii (17)

Profesorul Dan Dungaciu, Director ISPRI – Academia Română, şi Ambasadorul Viorel Istricioaia Budura, fost director general al Departamentului Asia-Pacific din cadrul Serviciului European de Acţiuni Externe (SEAE) al UE, au participat la dezbaterea moderată de Claudiu Lucaci, expert comunicare strategică.

luna trecuta · comentarii (17)
Modifică Setările