FOTO VIDEO Dezastru în Africa: 1.000 de morţi în urma unui ciclon devastator. „Nu ştiu unde a fost îngropată de moloz fiica mea. Sunt doar resturi şi pietre“

FOTO VIDEO Dezastru în Africa: 1.000 de morţi în urma unui ciclon devastator. „Nu ştiu unde a fost îngropată de moloz fiica mea. Sunt doar resturi şi pietre“

Numărul persoanelor care au murit în urma ciclonului care s-a abătut asupra Mozambicului ar putea fi de o mie, a avertizat preşedintele ţării, Filipe Nyusi, potrivit BBC. Mai multe ţări din Africa au fost afectate de fenomenul meteorologic şi sunt numeroase victime şi daune materiale de proporţii.

Summitul de la Hanoi dintre preşedintele American Donald Turmp şi dictatorul nord-coreean Kim Jong un s-a încheiat înainte de a consuma întreg programul. A fost anulat prânzul de lucru, iar conferinţa de presă separată, de la final, a fost devansată, fiind mult mai superficială şi expeditivă.

acum 20 zile · comentarii (29)

Personajul este autorul unui document halucinant, teribil prin violenţă, impresionant prin structurarea logică a răului extrem, plin de ură, intoleranţă şi chemând la uciderea tuturor necredincioşilor în numele valorilor care definesc superioritatea absolută a rasei albe, pure şi neîntinate, asupra tuturor celoralţi, oricum inferiori, murdari, sub-oameni şi fără niciun fel de speranţă de a cunoaşte adevăratul Paradis.

acum 5 zile · comentarii (100)

Nasrin Sotoudeh, o cunoscută avocată iraniană, s-a implicat intens de-a lungul activităţii sale profesionale în proiecte legate de dreptatea de gen, în apărarea femeilor care au protestat împotriva obligativităţii purtării hijabului/vălului islamic în public, în protejarea mamelor şi a copiilor victime ale abuzului domestic, în eliminarea pedepsei capitale şi în apărarea drepturilor condamnaţilor politici.

acum 7 zile · comentarii (14)

Relaţia dintre cele două ţări membre NATO intră din nou într-o perioadă tensionată şi, la nivel diplomatic şi militar, aduce noi nori de furtună asupra marii dezbateri de fundal, cea privind viitorul Alianţei în măsura în care, pe baza unor asemenea exemple, ar putea (sau ar trebui) reglementată cea mai sensibilă problemă, cea privitoare la natura achiziţiilor militare.

acum 12 zile · comentarii (35)

Puţine anunţuri au stârnit atâta interes în cercurile serviciilor de informaţii din ţările angajate direct în Coaliţia împotriva terorii şi, mai ales, a celor care au trupe în Afganistan decât cel făcut de Departamentul de Stat care spune că este gata să plătească pentru informaţii care să conducă la „identificarea sau localizarea în orice ţară din lume a numitului Hamza bin Laden, fiul lui Osama bin Laden“.

acum 18 zile · comentarii (10)

Iată o situaţie, încă una, în care diplomaţia românească alege până acum să tacă cu demnitate şi consecvenţă, chiar dacă, în calitate de membru al Consiliului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, alături de alte 114 state, ar trebui să spunem public dacă, da sau nu, ne asumăm concluziile absolut dramatice ale Comisiei internaţionale independente de anchetă create de Consiliu în 2018 pentru a analiza în detaliu modul în care armata şi

acum 19 zile · comentarii (30)

Degringolada şi lipsa de soluţii la Caracas marchează cele mai aberante acţiuni ale preşedintelui Bolivarian Nicolas Maduro, care în pierdere de viteză, a trecut la ordonarea atacurilor armate împotriva camioanelor cu ajutoare umanitare, medicamente şi hrană, destinate propriei populaţii.

acum 21 zile · comentarii (94)

Sigură de sprijinul ruşilor şi iranienilor, Turcia pune din nou marea presiune pe europeni şi americani, transmiţând exact mesajul de care era nevoie pentru a redeschide o temă majoră de scandal, cea mai importantă şi cea mai dureroasă posibilă, cu un potenţial direct enorm de a influenţa alegerile europene de pe 26 mai.

acum 27 zile · comentarii (78)

La reuniunea miniştrilor de Apărare din NATO, miercuri, a fost luată şi o decizie care, chiar dacă nu priveşte, mi se pare a avea o profundă relevanţă strategică în actualul climat de refacere a hărţilor de securitate din Europa, din zona sa de frontieră extinsă şi, în general, pentru ceea ce înseamnă misiunile pe care vor să le asume pe viitor NATO şi Uniunea Europeană.

luna trecuta · comentarii (27)

Zalmay Khalilzad, trimisul special american pentru Afganistan, a declarat că este optimist că se va ajunge la semnarea unui acord de pace „înainte de alegerile din luna iulie”, deschizând astfel cât se poate de larg calea pentru retragerea trupelor americane.

luna trecuta · comentarii (11)