Explozia preţurilor la combustibili riscă să aprindă flacăra revoltelor în întreaga lume. Primele care au dat semnalul sunt statele mai sărace 32

Creşterea vertiginoasă a preţurilor globale la combustibili ameninţă mijloacele de trai şi stabilitatea socială. În acest moment, singurul scenariu în care preţurile la combustibil scad este o recesiune la nivel mondial. În întreaga lume, din Asia de Sud şi Africa până în Europa şi America Latină, costul umplerii rezervorului unei maşini, a ajunge la serviciu şi a găti cina a crescut, scrie New York Times.

Explozia preţurilor la combustibili riscă să aprindă flacăra revoltelor în întreaga lume. Primele care au dat semnalul sunt statele mai sărace Vezi comentarii 32

Destinul tragic al unui băiat de doar 20 de ani. Are nevoie de şase transplanturi: Sunt un tânăr care plănuieşte o sinucidere asistată. M-am săturat!

Destinul tragic al unui băiat de doar 20 de ani. Are nevoie de şase transplanturi: Sunt un tânăr care plănuieşte o sinucidere asistată. M-am săturat!

Eric Coulam a avut parte de petrecerea vieţii sale - doar pentru a-şi lua rămas bun de la familie şi prieteni pentru totdeauna. După ani de zile în care starea de sănătate a fost în declin, canadianul de 20 de ani din British Columbia a decis să apeleze la moartea asistată medical şi şi-a dezvăluit decizia familiei sale în timpul unui grătar organizat în luna mai împreună cu cei dragi.

Cea mai căutată femeie de pe lista FBI. Cine e „regina criptomonedelor“, dispărută din 2017

Cea mai căutată femeie de pe lista FBI. Cine e „regina criptomonedelor“, dispărută din 2017

Ruja Ignatova, cunoscută şi sub numele de „regina dispărută a criptomonedelor”, a fost adăugată pe lista Biroului Federal de Investigaţii (FBI) a celor mai căutate zece persoane. Femeia este acuzată că a condus o schemă piramidală cu criptomonede, sub numele de OneCoin, în urma căreia peroanele care au investit în criptomonedele respective au fost fraudate cu peste 4 miliarde de dolari, relatează BBC.

Topul celor mai scumpe oraşe din lume, în 2022. Ce metropolă ocupă primul loc

Topul celor mai scumpe oraşe din lume, în 2022. Ce metropolă ocupă primul loc

Hong Kong şi-a menţinut poziţia de cea mai scumpă locaţie din lume, susţinută de preţuri mai mari şi o monedă mai puternică în ultimul an. Aceasta a fost una dintre concluziile celei mai recente cercetări privind costul vieţii publicate de ECA International, principalul furnizor mondial de cunoştinţe, informaţii şi software pentru managementul şi repartizarea angajaţilor din întreaga lume.

Joe Biden, după summitul NATO: „Războiul nu se va termina cu Rusia punându-şi ambele picioare în Ucraina” | joe biden

Joe Biden, după summitul NATO: „Războiul nu se va termina cu Rusia punându-şi ambele picioare în Ucraina”

Joe Biden a asigurat, joi, într-o conferinţă de presă că va suplimenta resursele NATO pe flancul estic. De asemenea, preşedintele american a mai punctat şi că guvernul american va furniza Kievului noi ajutoare militare în valoare de 800 de milioane de dolari şi a acuzat Rusia pentru criza alimentară, dar şi pentru preţul gazelor, afirmând că războiul din Ucraina „nu se va termina cu Rusia punându-şi ambele picioare în Ucraina”.

Că lumea o ia razna şi noi împreună cu ea cred că nu mai există vreo posibilă îndoială. Dubiile care existau până acum priveau doar viteza cu care se produce fenomenul şi, mai ales, zonele în care înfloreşte şi devine predominant. Opinia generală era că democraţiile consolidate sunt scutite de asemenea derive, căci doar de aceea orice intelectual creşte cu lista de lecturi obligatorii în care figurează în mod obligatoriu „Ferma animalelor”.

acum 15 ore · comentarii (77)

Organizatorii dezbaterii de joi, 30 iunie, au fost LARICS (Laborator pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică), Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române şi German Marshall Fund România.

acum 3 zile · comentarii (7)

Puterea de imaginaţie destructivă a contemporanilor noştri atinge performanţe cu totul excepţionale, întru bucuria generalilor activi şi ciuda celor pensionarilor care văd acum uriaşele beneficii de a trece direct de la simulările de tip „war games” la realitatea din teren, folosind jucării sofisticate care vor îndeplini fără ezitare, până la capăt, ordinul de a ucide.

acum 5 zile · comentarii (9)

Este ceva cu totul nou chiar în această lume a nebuniei fără limite în care ne-am obişnuit că suntem condamnaţi să trăim. Este ceva nou deoarece decizia Rusiei de a transfera capacităţi nucleare către Belarus este ceva mai mult decât au făcut-o vreodată americanii în calitatea lor de principală putere nucleară din NATO.

acum 8 zile · comentarii (50)

Foarte rar, într-un asemenea context tradiţional sensibil, să vezi cum un purtător de cuvânt al Biroului Naţiunilor Unite pentru drepturile omului iese cu o declaraţie oficială, extrem de fermă şi amănunţită, în fapt o acuzaţie la adresa forţelor de securitate israeliene care s-ar face direct responsabile de uciderea ziaristei Abu Akleh de la Al Jazeera şi de rănirea colegului său Ali Sammoudi

acum 9 zile · comentarii (12)

Simplu. Teribil de simplu. Cumplit de la îndemână. Ieftin de declanşat, fără cheltuieli sau personal excedentar, fără arme sofisticate şi fără armate din Războiul stelelor. E de ajuns doar un atac banal, chiar cu arme din trecutul război mondial sau, dacă bate sărăcia la uşă, cu câteva încărcături de explozibil bine plasate unde trebuie, eventual după indicaţiile unor băieţi cu pregătire minimală în Siria, Afganistan sau Irak.

acum 12 zile · comentarii (57)

Greşită şi profund pernicioasă concentrarea atenţiei pe un singur focar de conflict, în speranţa secretă că, încă nu ştim cum dar sigur că va fi aşa, presiunile internaţionale vor reuşi să schimbe planurile Moscovei şi, în  consecinţă, să-l silească pe Putin să ordone retragerea totală a armatei din Ucraina şi să ceară şi scuze.

acum 15 zile · comentarii (34)

În materialul de astăzi al revistei presei „China la zi” vă prezentăm trei texte din mass-media chineză din saptămâna 12-15 iunie, care accentuează în primul rând dubla tensiune din relaţia SUA – China.

acum 16 zile · comentarii (14)

De ieri se schimbă fundamental parametrii jocului care, oficial, este extins de la categoria „operaţiune militară specială” la ceea ce este de fapt şi de drept, adică doctrina rusă neo-imperială. Cumplită, activă şi de-abia de acum înainte prezentată oficial cu justificare istorică legată de supravieţuirea naţiunii ruse în istorie.

acum 24 zile · comentarii (66)

În materialul de astăzi al revistei presei ,,China la zi”, vă prezentăm o declaraţie de presă publicată pe site-ul oficial al MAE chinez şi trei texte din mass-media chineză de la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie.

acum 25 zile · comentarii (10)

Se petrece o schimbare majoră de paradigmă. Este una care se impune rapid, chiar extrem de dur odată cu înţelegerea adevărului pe care-l tot transmit semnalele analiştilor politici, economici şi militari specializaţi în compunerea scenariilor de evoluţie pe termen lung şi foarte lung.

acum 29 zile · comentarii (24)

Întrebare legitimă lansată de Catherine de Bolle, preşedinta EUROPOL într-un interviu pentru Welt am Sontag. Legitimă pentru că vine dintr-o lungă şi extrem de neplăcută linie de multe amintiri legate de ce s-a întâmplat în timpul războiului din fosta Iugoslavie şi în anii de după.

luna trecuta · comentarii (17)
Modifică Setările