Proteste în Franţa împotriva „paşaportului sanitar” pentru al optulea weekend consecutiv VIDEO

Proteste în Franţa împotriva „paşaportului sanitar” pentru al optulea weekend consecutiv VIDEO

Manifestaţii au avut loc şi la Montpellier, Lyon, Nisa, Lille, Nantes, Bordeaux sau Strasbourg.  Foto: Twitetter Odyssey Guide

Aproximativ 140.000 de persoane, dintre care aproximativ 18.000 la Paris, au manifestat în diferite oraşe din Franţa împotriva permisului sanitar, pentru a opta sâmbătă consecutiv, mobilizarea fiind în scădere, potrivit Ministerului de Interne francez, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ministerului, au avut loc 215 manifestaţii, dintre care cinci la Paris. 

Mobilizarea este în scădere de câteva săptămâni. Weekendul trecut, au fost identificaţi aproape 160.000 de manifestanţi; în urmă cu două săptămâni aproximativ 175.000 şi aproape 215.000 în urmă cu trei săptămâni, a indicat ministerul, conform Agerpres.

''Boicotăm acest permis sanitar (....) vom introduce o a treia doză de boicot. La final, acest permis sanitar va cădea'', a afirmat Florian Philippot, preşedintele mişcării Patrioţii (extremă dreapta). 
 
În timp ce autorităţile au lansat miercuri o campanie de rapel la vaccinarea anti-COVID-19, aşa-numita a treia doză, pentru ce mai vârstnici şi vulnerabili, Florian Philippot a promis că se va merge ''până la greva generală dacă este necesar'' împotriva acestui permis sanitar. 
 
Pe parcursul manifestaţiilor, unii protestatari i-au fluierat pe clienţii din baruri şi restaurante, numindu-i ''colaboratori'', reluând insulta adresată colaboratorilor francezi ai ocupantului german în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. 
 
Alte câteva sute de oameni au protestat într-un mall din centrul Parisului, Forum des Halles, de unde poliţiştii au încercat să îi scoată, trei persoane fiind arestate, conform RFI
La Marsilia (sud), mii de oameni au plecat din Portul Vechi, marea majoritate fără mască, purtând steaguri franceze. ''Întotdeauna nu permisului sanitar. Nu discriminării. Nu intimidării: libertate'', se afla înscris pe o pancartă. 
 
În Rennes (vest), manifestaţii purtau pancarte pe care se afla înscris ''Injecţie ARNm, soluţie pentru depopulare?''. Manifestaţii au avut loc şi la Montpellier, Lyon, Nisa, Lille, Nantes, Bordeaux sau Strasbourg. 
Potrivit unui studiu de consultanţă Odoxa Backbone, publicat joi de cotidianul Le Figaro, 67% dintre francezi aprobă permisul sanitar, pe care preşedintele francez Emmanuel Macron nu a exclus să-l extindă după 15 noiembrie.
 
Aproape 115.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului în Franţa din ianuarie 2020. Serviciul public de sănătate din Franţa a declarat sâmbătă că aproape 11.000 de persoane se recuperează în spital după boală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările