Varianta Omicron a ajuns şi în Spania. Primul caz a fost înregistrat în Madrid

Varianta Omicron a ajuns şi în Spania. Primul caz a fost înregistrat în Madrid

FOTO: Shutterstock

Spania a anunţat luni că a depistat în regiunea Madrid un prim caz de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului. Este vorba despre un bărbat care s-a întors duminică din Africa de Sud.

Ştiri pe aceeaşi temă

Departamentul de microbiologie de la Spitalul Gregorio Marañón din Madrid a confirmat luni primul caz detectat până acum în Spania cu noua variantă, conform cotidianului El Pais. Aceasta a fost descoperită la un bărbat de 51 de ani care sosise din Africa de Sud la sfârşitul săptămânii trecute şi prezenta simptome uşoare de infectare cu Covid-19.
 
Guvernul spaniol va decide marţi asupra suspendării zborurilor din ţările din sudul Africii. În aşteptarea adoptării oficiale a acestei măsuri, pasagerii din ţările acestei regiuni, între care Africa de Sud, Zimbabwe, Namibia, Mozambic, trebuie să respecte o carantină de zece zile.
 
Noua variantă a coronavirusului, Omicron, prezintă „un risc foarte ridicat” de răspândire la nivel global, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 
Lista ţărilor unde este depistată varianta Omicron continuă să se mărească, fiind vorba mai ales de Europa, după ce primele cazuri au fost depistate în sudul Africii la începutul lunii noiembrie. Multe state au decis să suspende călătoriile în această regiune şi să instituie restricţii preventive.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările