Un spion al Rusiei a fost condamnat la închisoare în Lituania

Un spion al Rusiei a fost condamnat la închisoare în Lituania

Foto. Ahivă

Politicianul Algirdas Paleckis a fost condamnat de justiţia din Lituania la şase ani de închisoare. El a fost găsit vinovat de spionaj în favoarea Rusiei. Instanţa a mai decis că omul de afaceri Deimantas Bertauskas, care a depus mărturie împotriva lui Paleckis, este scos de sub urmărire penală, scrie Europa Liberă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procuratura Generală a Lituaniei ceruse condamnarea lui Paleckis la nouă ani de închisoare.
 
Politicianul, cunoscut pentru opiniile sale proruse, a pus mereu sub semnul întrebării aderarea Lituaniei la NATO şi Uniunea Europeană. 
 
Potrivit procurorilor, Paleckis şi un număr nespecificat de cetăţeni lituanieni ar fi colectat, pe bani, informaţii pentru serviciile secrete ruseşti între februarie 2017 şi octombrie 2018. Ei au fost arestaţi în decembrie 2018 şi acuzaţi de spionaj în favoarea Rusiei, ceea ce a provocat o reacţie furioasă din partea Moscovei.
 
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat la acea vreme că arestările reprezintă „o altă mişcare rusofobă” şi un regres al drepturilor şi libertăţilor democratice în Lituania, fără a spune explicit la ce anume se referă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările