Un influent mitropolit din Balcani care a prezentat un pelerinaj drept „vaccinul lui Dumnezeu” s-a infectat cu noul coronavirus

Un influent mitropolit din Balcani care a prezentat un pelerinaj drept „vaccinul lui Dumnezeu” s-a infectat cu noul coronavirus

Mitropolitul Amfilohije FOTO EPA-EFE

Mitropolitul Amfilohije Radovici al Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, care evită să poarte mască şi a prezentat un pelerinaj drept „vaccinul lui Dumnezeu”, s-a infectat cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amfilohije Radovici, în vârstă de 82 de ani, care exercită o influenţă politică importantă în ţara sa, a fost diagnosticat marţi cu COVID-19. Biroul său dă asigurări că mitropolitul se simte bine după o noapte petrecută într-un spital din Podgorica, capitala Muntenegrului, relatează Reuters.

„Se află sub îngrijirea permanentă a medicilor”, se arată într-un comunicat.

După izbucnirea pandemiei de COVID-19, Amfilohije a sfidat normele anti-coronavirus, apărând, de exemplu, fără mască în mijlocul mulţimii.

În timpul ceremoniilor organizate în mai în onoarea lui Sf. Vasile de Ostrog, un episcop din secolul al XVII-lea considerat un mare făcător de minuni, el a calificat pelerinajul drept „vaccinul lui Dumnezeu”.
Muntenegru a înregistrat până acum 12.584 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 188 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările