Spania suspendă legislaţia Galiciei care obligă cetăţenii să se vaccineze

Spania suspendă legislaţia Galiciei care obligă cetăţenii să se vaccineze

FOTO: Shutterstock

Curtea Constituţională spaniolă a suspendat marţi o lege adoptată de autorităţile din regiunea Galicia care impunea ca locuitorii săi să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea Constituţională spaniolă a suspendat preventiv  obligativitatea vaccinării în această regiune, după ce Guvernul spaniol a depus un apel împotriva unei legi care prevedea amenzi de până la 3.000 de euro în cazul unui refuz nejustificat de a fi vaccinat împotriva coronavirusului. Executivul a văzut „o limitare a drepturilor fundamentale” în anumite puncte ale legii.

În Spania, vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie, la fel ca în majoritatea ţărilor europene, dar Galicia a fost o excepţie, care a introdus această obligaţie la sfârşitul lunii februarie.

Potrivit unor surse judiciare, recursul a fost admis pe fond, ducând la suspendarea articolelor contestate de executivul central. Acum, judecătorii au la dispoziţie cinci luni pentru a studia această contestaţie pe fond şi a pronunţa o decizie finală, timp în care se va menţine suspendarea preventivă.

Guvernul socialistului Pedro Sanchez intenţionează să vaccineze 70% din populaţie până la sfârşitul lunii august.

Spania a vaccinat aproape 7,2% (3,4 milioane) din cei 47 de milioane de locuitori cu cele două doze şi a administrat mai mult de 9,4 milioane de doze în total, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările