Scotland Yard este acuzată că a folosit identitatea unor copii morţi pentru operaţiuni de infiltrare

Scotland Yard este acuzată că a folosit identitatea unor copii morţi pentru operaţiuni de infiltrare

FOTO Arhivă

Scotland Yard se confruntă cu o acuzaţie gravă. Patru familii au depus plângeri pentru faptul că Serviciul de Poliţie Metropolitană din Londra a folosit identitatea unor copii decedaţi în cazul unor operaţiuni de infiltrare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit The Guardian, Scotland Yard a folosit identitatea unor copii decedaţi pentru a se infiltra în diverse organizaţii. Printre victimele acestei practici s-ar afla un bebeluş născut mort, un băiat de cinci ani dispărut tragic în urma unei tragedii aviatice, un băiat de şase ani decedat din cauza unei boli şi un adolescent care a murit înecat.

Părinţii lor au rămas şocaţi la aflarea veştii şi au dat Scotland Yard în judecată. Ei spun că nu au fost consultaţi şi informaţi în legătură cu aceste operaţiuni.

The Guardian scrie că este vorba de o practică răspândită începând cu deceniul 1980-1990. Identitatea copilului dispărut în 1968 a fost folosită în anii ’80 pentru o operaţiune de infiltrare într-o organizaţie de stânga, în timp ce Rod Richardson, decedat la naştere, era „viu” în anii 2000 ca agent acoperit în cadrul unei organizaţii de militanţi anticapitalişti.

Scotland Yard ar fi creat peste 40 de identităţi de acest tip, notează The Guardian.

Serviciul de Poliţie Metropolitană din Londra a anunţat într-un comunicat că a deschis o anchetă în cazul acestor acuzaţii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările