Scoţia oferă 50.000 de lire sterline familiilor care doresc să se mute pe câteva insule

Scoţia oferă 50.000 de lire sterline familiilor care doresc să se mute pe câteva insule

Orkney Island, Scotia FOTO Shutterstock

Câteva insule scoţiene oferă tuturor familiilor, indiferent de naţionalitate, care îşi doresc să se mute acolo câte 50.000 de lire sterline, în tentativa de a creşte populaţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima plată de acest tip va fi acordată în câteva săptămâni, în urma unei consfătuiri cu guvernul scoţian. 
 
Guvernul scoţian a informat că se gândeşte să ofere 100 de compensaţii, în valoare de 5 milioane de lire sterline, primele urmând să fie acordate „în vară”. 
 
Parlamentarul scoţian pentru Insulele de Vest, Alasdair Allan a declarat pentru The Times: „Depopularea este una dintre cele mai mari ameninţări la adresa comunităţilor noastre insulare. Orice demers pentru inversarea tendinţelor de depopulare ar trebui încurajat. Aceste compensaţii îi vor ajuta pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri şi să-şi facă o viaţă aici.” 
 
Însă, nu toată lumea consideră că este o idee bună. Democratul liberal Liam McArthur a încurajat guvernul să utilizeze banii pentru a sprijini şi mai mult comunităţile deja existente. „Nu rezolvă cauzele fundamentale ale depopulării în comunităţile insulare”, a declarat el, adăugând că, printre alte probleme, populaţiile insulare au conexiuni slabe de transport. 
 
Noul plan a stârnit deja atenţia unui număr considerabil de oameni, iar unii dintre ei provin din zone îndepărtate, precum America de Sud. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările